Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužnička kriza
Povratak na članak

Josipović Vladi: Hitno uvedite osobni bankrot i stečaj

Time bi se izbjeglo da se građanima nemilosrdno plijeni cijela imovina, smatra Josipović

Komentari 21

RE
retrovizor
15:00 23.03.2013.

Znam da većina nas kod komentara upotrebljava sarkazam i iskaljuje svoje nezadovoljstvo trenutnim događajima i situacijom,svatko je sam kriv za njegov ekonomski krah, to sada nije ni bitno,već kako krenuti dalje, a da nismo građani 2. reda, MISLIM da jee ovaj prijedlog bio na mjestu predsjedniče!!!- samo je pitanje tko će vas uopće poslušati kad su naši političari ograničenog uma i gledaju samo u jednom smjeru. Briga njih kako će se narod spasiti....

VL
SA
saentisch
15:32 23.03.2013.

Napokon jedna pametna iz predsjednikovih usta, jadne privatne ljude mogu banke guliti kako i koliko žele. Tvrtke nemogu jer imaju pravo na bankrot.

VL
Avatar ivo587
ivo587
18:05 23.03.2013.

pa Josipoviću ti upravo želiš napraviti sirotinju od građana promovirajući porez na imovinu. Ko neće platiti država mu se upiše jel tako, to je isto otimanje, nema razlike da li otimlje banka ili država. Zato ne pričaj bajke..

VL
Avatar airbizz
airbizz
18:08 23.03.2013.

u današnje vrijeme svako se brine za drugoga.linić smanjuje minuse,predsjednik josipović je za bankrot...i što poslije?jel to lijek.predsjedniče,vama treba bogat radnik. ja jedem isto kao i prije 15 godina,i trošim struju isto,i vozim auto isto.gdje je bila plaća prije 15 godina,a gdje je sad? dokle god se ne povisi radnička plaća da se normalno može funkcionirati,gledat ću vas predsjedniče i našu vladu,kao korumpirane i nesposobne za bilo kakvo vršenje vlasti i vođenje države i kao takvi nemojte se nazivati predsjednik svih građana,a vlada je servis podobnom malom broju ljudi kojima se dozvoljavaju kriminalne radnje.

VL
MA
matador007
18:12 23.03.2013.

Naš predsjednik se uvijek javi kad treba mlatiti praznu slamu.Puno govori,a ništa ne radi jer i ne može kad nema ovlasti.Sve je ovo već rečeno i viđeno.

VL
OB
-obrisani-
12:27 24.03.2013.

Postovani! Josipović Vladi: Hitno uvedite osobni bankrot i stečaj * ???????????????????? Kao da je rjesenje u osobnom bankrotu Josipovicu. Rjesenje je u "zaposlenosti gradjana" da mogu svoja opterecenja pokrivati, a ne u osobnom bankrotu. Osobni bankrot je stavaranje jos vises vise onih koji nece imati nista, Stvarno socijalno osjetljiv Predsjednik;-)))) Lijep pozdrav!

VL
KA
kafka
14:06 24.03.2013.

Poštovani čitatelji, građani Hrvatske većina nas se plaši osobnog bankrota i ima izrazito negativan stav prema njemu prije svega zbog neznanja i nerazumijevanja. Ideja osobnog bankrota je da se dužnik na neki način u nekom vremenskom periodu oslobodi duga. PriPri tome je itekako moguće da se vjerovnik (banka) odrekne dobrog dijela potraživanja. Dužnik je u poziciji da za nekoliko godina dođe na nulu i da može krenuti iz početka. !! Bez osobnog bankrota dužnik zapada u DUŽNIČKO ROPSTVO iz kojeg se teško može izvući. U takom ropstvu dužnik ima samo fikciju da nešto posjeduje, a banka mu stalno visi nad glavom, otplaćuje dugove i uvijek je dužan i na kraju je moguće da imovinu koju 'posjeduje' nikad ne oplati i banka mu je opet uzme nakon godina i godina plaćanja. Osobni bankrot je način da se dužnik oslobodi duga. Naravno to treba kvalitetno urediti zakonom.

VL
KA
kafka
14:11 24.03.2013.

citiram ''Po uzoru na mnoge države i RH bi hitno trebala ovaj institut i time bi se izbjeglo da se građanima nemilosrdno plijeni cijela imovina i da se stvaraju socijalni slučajevi te im se omogućava novi ekonomski početak.'' I too je bit!!!!! Zar dužnik ne bi htio novi početak i izlazak iz dužničkog ropstva?! Drugi način je diči komunističku revoluciju, nacionalizirati banke, ... A već znamo kamo to vodi.

VL
AN
ANM
14:46 24.03.2013.

Osobni bankrot ??? To bi ti ljudima ??? Pošteno bar znamo šta misliš o ljudima čiji si predsjednik!!!

VL
JT
j.togo
14:59 24.03.2013.

U cijeloj EU postoji institucija 'Osobni Bankrot'. Razlog je jednostavan: Dati mogućnost ljudima (time i porodicama i djeci) da ponovo izgrade svoj život bez stalnih ucjena banaka, lihvara.....

VL
KA
kafka
15:32 24.03.2013.

Poštovani čitatelji, građani Hrvatske, većina nas se plaši osobnog bankrota i ima izrazito negativan stav prema njemu prije svega zbog neznanja i nerazumijevanja. Ideja osobnog bankrota je da se dužnik na neki način u nekom vremenskom periodu oslobodi duga. Prii tome je itekako moguće da se vjerovnik (banka) odrekne dobrog dijela potraživanja. Dužnik je u poziciji da za nekoliko godina dođe na nulu i da može krenuti iz početka. !! Bez osobnog bankrota dužnik zapada u DUŽNIČKO ROPSTVO iz kojeg se teško može izvući. U takom ropstvu dužnik ima samo fikciju da nešto posjeduje, a banka mu stalno visi nad glavom, otplaćuje dugove i uvijek je dužan i na kraju je moguće da imovinu koju 'posjeduje' nikad ne oplati i banka mu je opet uzme nakon godina i godina plaćanja. Osobni bankrot je način da se dužnik oslobodi duga. Naravno to treba kvalitetno urediti zakonom.

VL
KA
kafka
15:33 24.03.2013.

Osobni bankrot je način da se dužnik oslobodi duga. On daje mogućnost da dužnik se riječi dužničke obaveze i krene ispočetka!!!

VL
KA
kafka
15:42 24.03.2013.

citiram ispravan stav: ''U cijeloj EU postoji institucija 'Osobni Bankrot'. Razlog je jednostavan: Dati mogućnost ljudima (time i porodicama i djeci) da ponovo izgrade svoj život bez stalnih ucjena banaka, lihvara..... ''. -------------

VL
MI
mirkoP
18:34 24.03.2013.

Za Kafku! Osobni stečaj možeš usporediti s onom narodnom: Neznaš što je gore kuga ili kolera. Kod osobnog stečaja ta bi glasila: kuga ili ejds. Tamo gdje sam živio(u EU) osobni stečaj je nešto najgore što se nekome može dogoditi.. Osveta vjerovnika i ništa drugo. Osobni stečaj je vremenski ograničen Ali! Za to vrijeme nesretnik je lišen ljudskog dostojanstva, gospodarski je neuračunliv, nema pravo ni na potpis pa tako ne može ni posao promijeniti, čak i za "cigarete" mora žicati stečajnog upravitelja, ostane bez sve svoje imevine osim onoga što mu je najnužnije, i na kraju ako ta imovina ne pokrije dugove, DUGOVI OSTAJU. Drugo je stečaj tvrtke. Tvrtka se likvidira, a ljude se ne može lokvidirati. Naravno da bi Sabor mogao donijeti i drugačiji zakon ali to si obični smrtnici mogu samo priželjkivati.

VL
AR
arutokingtomi
18:48 24.03.2013.

Zašto predsjednik nije predložio da tvrtke u vlasništvu države, kao npr. HRT, Elektroprivreda, Vodoprivreda, Holding i sl. koje šalju ovrhe za manje od 1000 kuna, na što još ovršitelji dodaju svoje troškove, otpišu dugove.

VL
Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
19:54 24.03.2013.

Ja se ne slažem sa idejama oprosta duga svim dužnicima koji bi se htjeli proglasiti bankrotiranima i kojima bi se onda trebalo oprostiti gomilu duga. Štedim i živim racionalno prema mogućnostima čitav život dok oko mene kojekakvi idu po skijanjima na krefit u suv-ovima na leasing, i proglašavaju me, dok si laprdaju na iphone5 na megaskupoj tarifi -luzerom; jer se "živi sad i za sebe", jer "si ja to zaslužujem", jer "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino". Sad bi mi se ponovno rugali, a garant bi i htjeli da mi se na moju štednju nabije linićev porez, da bi bilo za njih. Na stranu sirotinja, ali 90% neplatiša telekom usluga i inog su bahati skorojevići koji žive neodgovorno i iznad mogućnosti.

VL
AA
aabbcc
20:58 24.03.2013.

. Ako bi se sve ovo sprovelo Banke ne bi mogle isplacivati zagarantovane kamate na stednje Tajkuna (ili bi ih prepolovili) i to bi RH uzdrmalo gore nego Kipar....

VL
Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
21:11 24.03.2013.

Gosp. Lopov, tajkuni ti ne štede, nego mešetare, preprodaju prenamijenjeno ispod stola, raspolažu preuzetim za jednu kunu, funkcioniraju na kreditima sa odgodama plaćanja i poticajima. Jaranskim dogovorima i ortačkim ugovorima. Kredite im otplaćuju radnici u preuzetim firmama ili propadaju dok oni prebacuju vrijednosti na račune rodbine. Štede penzioneri i oni tako odgojeni.

VL
OB
-obrisani-
12:08 25.03.2013.

Na ovim riječima druga Moša Pijade izgovorene na zasijedanju AVNOJ-a 1942 predsjednik crpi svoju politiku i ponosi se na partizansko prijeklo, citiram "Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira." Možete li vjerovati svojim očima što vide i razumu što vam govori?!

VL
SN
snikers1
16:32 25.03.2013.

josipovic je jedini dobar politicar u HR.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.