Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
leti za sad

Josipović putuje u New York na otvaranje Opće skupštine UN-a

Josipović u lepoglavi (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
20.09.2013.
u 15:38

Sudjelovanje na Općoj skupštini hrvatski predsjednik tradicionalno će početi posjetom koji organizira američki predsjednik Barack Obama

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na otvaranju 68. Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku od 24. do 27. rujna ove godine.

Sudjelovanje na Općoj skupštini hrvatski predsjednik tradicionalno će početi posjetom koji organizira američki predsjednik Barack Obama uoči otvaranja Opće skupštine, a govor na Općoj skupštini održat će u četvrtak.

Osim toga, predsjednik Josipović obratit će se na sastanku inicijative glavnog tajnika UN-a i UNESCO-a pod nazivom "Global Education First Initiative" te na obilježavanju dvadesete obljetnice Bečke konferencije o ljudskim pravima. Hrvatski predsjednik također će nazočiti sastanku predsjednika država koji saziva poljski predsjednik Bronislaw Komorowski, a posvećen je istočnom partnerstvu.

– U sklopu otvaranja Opće skupštine, predsjednik Josipović imat će susrete s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, predsjednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem te predsjednikom vlade Republike Albanije Edijem Ramom, a na marginama će održati i niz neformalnih sastanaka s predsjednicima država i vlada. Dan uoči otvaranja Opće skupštine hrvatski predsjednik održat će predavanje na temu „Religija u postkomunističkom i postkonfliktnom društvu: Hrvatsko iskustvo“ na sveučilištu Yale (Divinity School). Zadnji dan boravka u SAD-u predsjednik Josipović posjetit će hrvatske iseljenike u Pittsburghu i sastati se s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice – priopćeno je iz Ureda predsjednika.

>> Sezonska radna knjižica za predsjednika Josipovića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije