Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postupci koji štete

Josipović o tajnim službama: Tamo rade osobe povezane s medijima i političarima

Ivo Josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.02.2014.
u 17:46

Predsjednik Republike ističe da je riječ o postupcima koji štete profesionalnosti službe i nacionalnoj sigurnosti

Medijske napise kako je Tomislav Karamarko dok je bio na čelu SOA-e u službu primao agente bez prethodnih provjera za Dnevnik.hr komentirao je predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Republike ističe da je riječ o postupcima koji štete profesionalnosti službe i nacionalnoj sigurnosti.

–- Osobe koje su primljene mimo procedure, moraju napustiti službu, a oni koji su ih primili na nezakonit način, moraju odgovarati za to. U službama, inače, radi više osoba rodbinski povezanih s medijima, političarima ili drugim djelatnicima sigurnosnog sustava. Predsjednik Republike će tražiti da se provjeri jesu li pri njihovu primanju u službu poštovani propisani postupci i profesionalni standardi. Zabrinjavajuće je i što se pojedini dokumenti SOA-e koji imaju povjerljiv sadržaj pojavljuju u medijima, a da nisu deklasificirani. Nezakonitosti u radu službe mogu se i moraju otklanjati i bez nezakonitog objavljivanja povjerljivih dokumenata. Predsjednik Republike predložit će sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost s temom zapošljavanja u sigurnosnim službama, komentirao je Josipović.

>> 'Kriminalno ponašanje Karamarka kao šefa SOA-e ugrozilo je nacionalnu sigurnost'

Komentara 71

Avatar Feniks
Feniks
18:18 28.02.2014.

Javio se i onaj koji u svojem uredu ima jednog Dejana Jovića. Ne želim psovati, ali Jusipoviću bi bolje bilo da šuti, jer i onako nikakve koristi nismo imali od njega svih ovih godina.

DU
Deleted user
18:02 28.02.2014.

Tamo rade i kćerka tvog savjetnika predsjedniče, tamo radi i kćerka predsjednika Sabora, predsjedniče, sa faksa ravno u obavještajnu službu. Kako možete? Kome solite pamet? Prestanite više.

DO
dobar
18:09 28.02.2014.

Pa onda treba skresati najprije vladu od ministarke vanjskih poslova do predsjednika vlade pa i samog predsjednika drzave pa oni svi rade protiv Hrvatske drzave .Pogledajte tko je u ministarstviva pa i ako ocete na celu thih ministarstava i svee je jasno nitko nije na svom polozaju po strucnosti nego po partijskoj liniji i po djelima protiv ove drzave i branitelja a daje se siroke ruke abolicija agresorima i silom ih se zeli izjednaciti sa braniteljima. Gospodine druze Josipovicu pa tko je tu lud zbunjen blesav. Druze Josipovicu bolje bi bilo da sutite pametnije ispadate .Danas su svi na celu ove Hrvatske drzave oni koji je nisu nikad voljeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije