Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Račun iz Revelina

Još su i dobro prošli: Evo kolika je maloprodajna cijena pića koje je šeikovo društvo naručivalo

šampanjac
Foto: Thinkstock
1/4
12.06.2019.
u 15:28

Ista pića višestruko su skuplja u barovima Saint Tropeza, Monaca i Mikonosa u kojima bogataši puno češće gostuju nego u domaćim elitnim lokacijama

Iako će većina Hrvata pomisliti da je dubrovački Revelin 'oderao' šeika zapravo je društvo koje je pilo iznimno skupa pića dobro i prošlo.

Naime, pili su Armand de Brignac Rose kojeg su plaćali po 8000 kuna po boci, a njegova cijena u maloprodajnim online kanalima je čak 370 eura, odnosno oko 2800 kuna.

Naručili su i nekoliko boca Armand Brignac Magnum kojeg su platili u Revelinu po 11.500 kuna dok u maloprodaji ta boca stoji čak 800 eura, odnosno oko 6000 kuna. Sličnu stopu marže ugostitelji su ostvarili na prestižnom izdanju Armand de Brignac Methuselah, koja sadrži šest litara šampanjca. Revelin im je naplatio 120 tisuća kuna, a u maloprodaji ista boca stoji 8000 eura, odnosno ravno 60 tisuća kuna.

Foto: 24 sata

Uobičajeno je da se nabavna cijena boca od one prodajne razlikuje i nekoliko puta, obzirom da su u konačnu cijenu uključeni i svi porezi, nameti, plaće i troškovi. Da cijene nisu neubičajeno visoke pokazuje i cijena vode i ostalih alkoholnih pića koje su u prosjeku onih u zagrebačkim klubovima.

Ista pića višestruko su skuplja u barovima Saint Tropeza, Monaca i Mikonosa u kojima bogataši puno češće gostuju nego u domaćim elitnim lokacijama.

Ključne riječi

Komentara 22

GA
Galapa
16:36 12.06.2019.

Da je fukara u njihovoj domovini popila pivicu sad bi im taj isti princ odsjekao glavu...

Avatar toxic alien
toxic alien
16:41 12.06.2019.

Ako su te nabavne cijene tocne, onda moram priznati da taj Revelin i nije bas neko skupo mjesto. Uobicajeni mark-up na alkoholna pica je najmanje 100%, cak i u najjeftinijoj birtiji. Na samo malo boljim mjestima to se penje na barem 200%. A seici, da su barem ikad bili u Bosni naprimjer, znali bi da "beg nije cicija"... Umjesto da ostave barem 5000 eura napojnice na taj racun, oni se cjenjkaju oko sasvim razumne cijene! Slijedeci put, treba ih zaustaviti odmah na Otrantskim vratima...

DU
Dubrava
15:51 12.06.2019.

Nakon proda Dubai i plati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije