Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIZAK S KREMLJEM

Još jedna sumnjiva smrt ruskog dužnosnika: Poskliznuo se i pao niz stepenice

Foto: Pixabay
21.09.2022.
u 16:41

Osoblje Moskovskog zrakoplovnog instituta izražava sućut obitelji i prijateljima Anatolija Nikolajeviča. Ovo je težak gubitak za Institut, kao i znanstvenu te pedagošku zajednicu", objavili su iz instituta

Još jedan viši ruski dužnosnik umro je u sumnjivim okolnostima čime se broj neobjašnjivih smrti među pripadnicima ruske elite nastavlja rasti. Bivši dužnosnik Moskovskog zrakoplovnog instituta (MZI) Anatolij Gerashchenko (73) navodno se posklizuo i pao niz stepenice u zgradi instituta, te je umro od zadobivenih ozljeda.

"Dana 21. rujna 2022. Anatolij Nikolajevič Gerashchenko, doktor tehničkih znanosti, profesor, savjetnik rektora Moskovskog zrakoplovnog instituta, preminuo je od posljedica nesreće. Osoblje Moskovskog zrakoplovnog instituta izražava sućut obitelji i prijateljima Anatolija Nikolajeviča. Ovo je težak gubitak za Institut, kao i znanstvenu te pedagošku zajednicu", objavili su iz instituta, prenosi Daily Mail.

VIDEO: Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

MZI je jedno od vodećih znanstveno-istraživačkih institucija odgovorno za razvoj zrakoplovne tehnologije i blisko je povezan s Putinovim Ministarstvom obrane. Gerashchenko je proveo cijelu svoju karijeru radeći u Institutu, te je objavio više od 50 znanstvenih članaka. Nakon odlaska u mirovinu 2015.godine, ostao je i dalje utjecajan savjetnik.

Njegova vrlo sumnjiva smrt dogodila se ni dva tjedna nakon što je glavni čovjek Vladimira Putina za razvoj golemih ruskih arktičkih resursa 'pao u more' dok je plovio uz pacifičku obalu zemlje.

Ivan Pečorin (39) bio je generalni direktor Putinove korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika. Pečorin i Gerashchenko posljednji su u dugom nizu visokih dužnosnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i financijskog sektora povezanih s Kremljom koji su posljednjih mjeseci umrli pod sumnjivim okolnostima.

VIDEO: Jadranka Kosor: 'Mislim da treba uzeti apsolutno jako ozbiljno to što Putin govori'

Komentara 9

WA
Walkow
17:17 21.09.2022.

Ovi rusi od veljače strašno trapav narod. Svako malo se netko spotakne i padne kroz prozor sa desetog kata. Ako slučajno ne ispadne kroz prozor, onda se spotakne na stepenicama... Mumija iz kremlja bi se trebala zapitati što mu se to događa sa narodom(ili možda zna)...

Avatar Payback
Payback
16:46 21.09.2022.

Ajmeee😂

AR
argan
17:14 21.09.2022.

Koji nespretnjakovići su ti rusi, i sve sami ugledni, bogati, znanstvenici.......a nemaju dvjesto eura za poštene protuklizajuće kopačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije