Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRALA PUTINA

Jadranka Kosor za Večernji: Treba uzeti ozbiljno to što Vladimir Putin govori, ovo je ozbiljan svjetski trenutak

Foto: Pixsell/Reuters
1/3
21.09.2022.
u 13:12

– Ta najava djelomične mobilizacije govori da je vrlo nezadovoljan učincima i situacijom u Ukrajini sa svoje pozicije, pozicije agresora. Ovo je ozbiljan svjetski trenutak i svi koji znaju misliti, mislim na svjetske državnike, moraju uložiti apsolutne dodatne napore da se taj rat zaustavi – rekla je Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u političkom intervjuu tjedna Večernjeg TV-a. Komentirala je jutrošnje obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je naredio djelomičnu mobilizaciju te je zaprijetio Zapadu ističući da Rusija ima jače oružje za masovno uništenje od NATO-a. S njom je razgovarala Petra Maretić Žonja. 

 

– Podsjetila bih na vrijeme uoči napada na Ukrajinu, kad su gotovo svi analitičari, političari i novinari govorili da neće biti napada. Mislim da treba uzeti ozbiljno to što Vladimir Putin govori. Ta najava djelomične mobilizacije govori da je vrlo nezadovoljan učincima i situacijom u Ukrajini sa svoje pozicije, pozicije agresora. Ovo je ozbiljan svjetski trenutak i svi koji znaju misliti, mislim na svjetske državnike, moraju uložiti apsolutne dodatne napore da se taj rat zaustavi – rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Budući da je Ukrajina od EU dobila status zemlje koja bi jednog dana mogla postati članica, mislim prije svega na reakciju EU i lidera koji imaju kakav-takav autoritet, a odlaskom Angele Merkel taj se broj smanjio, te na SAD. Svi moraju učiniti sve da naprave prvi korak da se počne razgovarati o prestanku rata.

– Ovo prelazi neke granice podnošljivog, tim više što dolazi zima, a Rusija prijeti prekidom dotoka plina, što se prelijeva na cijelu Europu. Sasvim je sigurno da Rusija trpi od sankcija, ali trpjet ćemo, i to nesagledivo, i mi – kazala je Kosor.

Komentara 27

PI
Pilatus
14:24 21.09.2022.

da se ova nije javila, stvrno ne znam kako bih u sutrašnji dan otišao ..

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:14 21.09.2022.

Jadranka draga gospođo, pustite sad Putina, dajte odgovorite kako ste sudjelovali u nagovaranju branitelja da predaju svoje dionice MOL-u?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:52 21.09.2022.

Pa dobro ženo, krivi portal . Imaš iskricu, smokvu, tinder itd. Možeš si naći zgodnog muža, mlađeg. Šteta da ti propadne tolika penzija. Pusti politiku, ne ide ti to više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije