Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U VELIKOJ BRITANIJI

Johnson otkrio: 'Svi kandidati Konzervativne stranke obećali podržati sporazum o Brexitu'

Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.11.2019.
u 07:18

"Nudim pakt s narodom: ako glasate za Konzervativce možete biti 100 posto sigurni da će vlada konzervativne većine deblokirati parlament i obaviti Brexit”, rekao je.

Britanski premijer Boris Johnson izjavio da su se svi kandidati Konzervativne stranke za parlamentarne izbore 12. prosinca obvezali podržati njegov sporazum o Brexitu, što bi omogućilo postizanje sporazuma kroz parlament, ako stranka osvoji većinu.

"Svih 635 konzervativnih kandidata za ove izbore - svaki od njih - obećao mi je da će, ako budu izabrani, glasati u parlamentu za donošenje mojeg sporazuma o Brexitu, kako bismo mogli okončati neizvjesnost i konačno izaći iz EU", rekao je Johnson u intervjuu za nedjeljni Telegraph.

"Nudim pakt s narodom: ako glasate za Konzervativce možete biti 100 posto sigurni da će vlada konzervativne većine deblokirati parlament i obaviti Brexit”, rekao je.

Johnson je prošli mjesec u posljednji trenutak sklopio sporazum o Brexitu s Europskom unijom koja je odobrila treću odgodu izlaska Velike Britanije, koji se prvobitno trebao dogoditi 29. ožujka. Britanski glasači su na referendumu 2016. godine tijesno glasali za izlazak iz EU.

Komentara 5

XA
xaron
20:12 17.11.2019.

@batva11. Nemaš pojma o ulozi UK u BH. Oni su bili ( i ostali ) najveći neprijatelji Hrvata u BH. Snabdjevali su islamce svim orużjem koje im je trebalo. Tako su ih snabdjeli i sa raketama Milan kojom je pogodjen tenk HVO kod Viteza. U to vrijeme u regiji su samo britanci imali te rakete te nije sporno njihovo porijeklo.

OO
oo8787
12:57 17.11.2019.

Puna podrška britanskom narodu na putu prema samostalnosti, nadam se da će i Hrvatska izići jednog dana iz EU-a.

DU
Deleted user
16:12 17.11.2019.

Potpuno podržavam odlazak V.Britanije iz EU.Zar nisu dovoljno zla učinili na ovim prostorima ubacujuči sjeme razdora u svim misijama u koje su bili uključeni .Zar nam nisu ostavili između ostalog i nerješeno stanje u BiH gdje se nikadam neće narodii koji čine BiH moči dogovoriti o ničemu.Dobro su to Britanci znali i sad trebaju otiči kako bi EU mogla dovesti mir na ove prostore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije