Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO BRITANSKI PREMIJER

Johnson nudi azil Zelenskom: Pružit ćemo svu potrebnu potporu

British government reacts to Russian invasion of Ukraine
Foto: POOL/REUTERS
1/3
24.02.2022.
u 20:07

S ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim telefonski je u četvrtak ujutro razgovarao zaključivši kako bi mu možda moglo trebati "sigurno utočište"

Da Zapad vjeruje kako će ruski predsjednik Vladimir Putin ići do kraja govori i činjenica da je britanski premijer Boris Johnson najavio da je Velika Britanija spremna dati azil ukrajinskom vodstvu ako bude potrebno.

Tijekom Johnsonova obraćanja britanskom parlamentu i odgovaranja na pitanja parlamentaraca, zastupnik konzervativaca Julian Lewis upitao ga je hoće li Britanija dati azil "ukrajinskoj vladi u egzilu", kao što je dala "vladama u egzilu" Baltika države nakon aneksije Sovjetskog Saveza.

Johnson je naglasio da će Britanija pružiti Ukrajini svu potrebnu potporu te dodao da je s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim telefonski u četvrtak ujutro razgovarao zaključivši kako bi mu možda moglo trebati "sigurno utočište" nakon ruske vojne ofenzive u Ukrajini, koja je počela u četvrtak, 24. veljače ujutro.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

>> VIDEO Što agresija Rusije znači za Hrvatsku?

Komentara 3

RE
realisticki
12:30 25.02.2022.

Tako znači "razčupanko" je zaključio da je Zelenski ovaj puta odigrao svoju ulogu, i sada ga treba čuvati za sljedeću priliku te ga onda opet ubaciti u Ukrainu. Tako su i Francuzi čuvali Ajatola Komejni pa ga ubacili u Iran u Iran kada su oni i njihovi partneri smatrali da je za to pogodan trenutak. A dalje sve znamo.

Avatar anlaser
anlaser
11:44 25.02.2022.

Kakav azil , neka diže vojsku i bori se . Valjda od njih 44 milijuna mogu naoružati barem jedan koji će razbiti Ruse .

ŠI
Šiba
20:54 24.02.2022.

Kako sad to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije