Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM TA VRSTA ČOVJEKA'

Suprug A. Merkel otkrio detalje života u Istočnoj Njemačkoj: 'Nikad nisam htio otići'

Angela Merkel četvrtu je godinu zaredom na vrhu liste najmoćnijih žena svijeta, što i ne iznenađuje jer je upravo osvojila i četvrti mandat njemačke kancelarke
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
1/8
24.12.2017.
u 14:28

"Ilegalnim odlaskom riskirali ste život što nije dolazilo u pitanje - nisam ta vrsta čovjeka"

Joachim Sauer, umirovljeni kemičar i suprug njemačke kancelarke Angele Merkel, rekao je da nikad nije planirao napustiti komunističku Istočnu Njemačku ili otići u inozemstvo i ne vratiti se u zemlju.

"Tek od rujna 1988. bilo mi je dopušteno putovati, godinu prije nego što su otvorene granice", rekao je Sauer u intervjuu za božićno izdanje lista Berliner Zeitung.

"Moja djecu bila su u dobi 12 i 14 godina u to doba", kazao je Sauer. "Ilegalnim odlaskom riskirali ste život što nije dolazilo u pitanje - nisam ta vrsta čovjeka".

Sauer je rekao da se nije otvoreno suprotstavljao vladajućoj Socijalističkoj jedinstvenoj stranci Njemačke, ali ispričao je jedan događaj iz tog doba. 

>> Angela Merkel - od šutljive kemičarke do kacelara Europe

Angela Merkel četvrtu je godinu zaredom na vrhu liste najmoćnijih žena svijeta, što i ne iznenađuje jer je upravo osvojila i četvrti mandat njemačke kancelarke
1/6

"U tekstu za zidne novine, podredio sam zahtjeve stranačkog vodstva meritokraciji - drugim riječima obrnuo sam službenu ideologiju".

Nakon dva sata, novine su nestale sa zida, rekao je.

"Ponekad sam se oslanjao na spontanost, otvorena sam osoba koja kaže što misli o nekim stvarima", napomenuo je on.

Sauer, koji ima dvoje djece iz prvoga braka, radio je na berlinskome sveučilištu Humboldt a u listopadu stekao je status profesora emeritusa. 

Komentara 17

DU
Deleted user
16:02 24.12.2017.

Tekst o mužu gospodina Merkel, a nigdje ni jedne njegove slike, sve slike gospodina Merkel.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:17 24.12.2017.

Merkel mrze jer je provela lustraciju i ekonomski dovela drzavu na prvo mjesto na svijetu. Jal i patetika levice i lazne desnice pojest ce njih same, Hrvatska se treba drzati i Merkel i Trumpa , malkoc i Putina kad ne podrzava komsiluk.

GU
Gustirna
00:12 25.12.2017.

Ajmo malo o zivotu merkelice u ddr-u... kceri crvenog pastora povezanog sa stasi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije