Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović:

'Jezik je najvažnija poveznica domovinske i iseljene Hrvatske'

josipović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/13
12.09.2014.
u 21:28

Ivo Josipović sudjelovao je na otvorenju 17. Rešetaračkih susreta pjesnika održanim u Rešetarima pokraj Nove Gradiške

Na poziv članova Književno­likovnog društva "Rešetari" predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović boravio je danas u Rešetarima pokraj Nove Gradiške na 17. Rešetaračkim susretima pjesnika. Posjet predsjednika Republike započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen­obilježju poginulim Hrvatskim braniteljima u središtu mjesta, a potom je uslijedila svečanost otvorenja novog doma Književno­likovnog društva iz Rešetara.

Predsjednik je u novootvorenim prostorima razgledao i postav likovne izložbe Šime Vlahova, akademskog slikara iz Munchena, gdje je susreo s članovima društva i pjesnicima iz iseljeništva, te prisustvovao svečanom potpisivanju Povelje prijateljstva između Općine Rešetari i Lupca iz Rumunjske.

­- U Rešetarima imamo manifestaciju koja pjesništvom povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Već dobar niz godina tu dolaze Hrvati koji pišu pjesme na hrvatskom jeziku širom svijeta. Jezik je najvažnija poveznica domovinske i iseljene Hrvatske i zato ovaj festival pjesme i hrvatske riječi ima posebno značenje. Veza između domovine i iseljeništva u prvom redu je emotivna, s druge strane ona je i kulturna. To je osjećaj pripadnosti jednom narodu, a naravno da to može biti i dobra poveznica za gospodarsku suradnju. No, tu moramo znati da gospodarsku suradnju diktiraju uvjeti poslovanja i, naravno, ako želimo da Hrvati izvan Hrvatske investiraju oni moraju imati povoljnu investicijsku klimu - rekao je predsjednik Ivo Josipović

Ovogodišnji trodnevni Rešetarački susreti pjesnika održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, te uz podupiru Hrvatske matice iseljenika, Ministarstva kulture i Brodsko­posavska županije.

>>U 20 godina iseljeništvo je u RH poslalo oko 100 milijardi eura

Komentara 30

DU
Deleted user
21:45 12.09.2014.

Predsjednička kampanja na račun poreznih obveznika u punom jeku...neće ti ni to pomoći!

B2
bokida 2
22:34 12.09.2014.

Šta bi rekli iskače iz svake paštete i svakom loncu poklopac ali bojim se da je sve badava.

Avatar Androkoma
Androkoma
21:57 12.09.2014.

A cetnicki vojvoda Hrvatima katolicima dijeli cirilicne citanke/bukvare ne znam tocno kako i zovu, Josipovicu meni je zao sto se moram stiditi tebe kao mog predsjednika, ja bi vam odma otkaz dao a ne bi mogao da podnesem da vi ponovo budete predsjednik LIjepe Nase, odercu se drzavljanstva drzave gdje beskicmenjaci vladaju i ljudi koji ne postuju krv mrtvi bojovnika koja je ovu drzavu napravila u ratu protiv isti ti cetnika! zds

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije