Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENE

Jedna krivotvorila sanitarnu iskaznicu, druga izvadak iz registra

Policija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
02.02.2019.
u 14:35

Sumnja se da je 33-godišnjakinja pribavila ili izradila sanitarnu iskaznicu s datumom izdavanja u veljači 2016. koju je potom ovjerila nevjerodostojnim žigom relevantne institucije

Zagrebačka policija kazneno je prijavila dvije žene zbog krivotvorenja isprava. U prvom slučaju sumnjiče 33-godišnjakinju za krivotvorenje sanitarne iskaznice. Konkretnije, sumnja se da je pribavila ili izradila sanitarnu iskaznicu s datumom izdavanja u veljači 2016. koju je potom ovjerila nevjerodostojnim žigom relevantne institucije. Takvu iskaznicu predočila je poslodavcu, tvrdeći da je riječ o vjerodostojnoj ispravi iako je znala da to nije istina.

Njezina 30-godišnja “kolegica” po kaznenom djelu sumnjiči se pak da je u izvadak iz registra ovlaštenih zastupnika u osiguranju upisala nevjerodostojne podatke. U njemu je navela da datum izdavanja dokumenta veljača 2018., a to je učinila kako bi lažno prikazala da ima položen stručni ispit za obavljanje poslova zastupnika u osiguranju. Taj dokument je predala jednom osiguravajućem društvu kao vjerodostojan, iako je znala da je riječ o krivotvorini.

Ključne riječi

Komentara 2

BU
Bubalamala
15:06 02.02.2019.

Pa šta onda, podprecednik vlade prepisao diplomski i još je napredovao !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije