Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Jedna ga masirala, druga pokrala

masaža
Thinkstock
30.05.2018.
u 10:33

PU varaždinska građanima savjetuje da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ

Dvije nepoznate žene pokrale su jučer 79-godišnjaka u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu. Ušle su u njegov stan pod izlikom da je u nagradnoj igri osvojio masažer koji mu moraju pokazati i objasniti kako funkcionira. I dok ga je jedna od njih masirala, druga je iz susjedne prostorije otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna. PU varaždinska građanima savjetuje da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ.

- Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju je dužna imati i dati vam na uvid. Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju "po povoljnim cijenama" raznih predmeta poput medicinskih pomagala, masažera, knjiga, posteljine, posuđa, kućanskih uređaja i sličnog. Na taj se način izlažete velikom riziku. Ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Budite sumnjičavi -  savjetuju u PU varaždinskoj. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u dom, o tome treba obavijestiti policiju ili susjede, a dobro je i zapisati registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle, boju, marku i druge karakteristične detalje vozila, te zapamtiti kako te osobe izgledaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije