Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR ULOV ZAGREBAČKE POLICIJE

Jedan preprodavao drogu, a drugi online naručivao sjemenke kanabisa pa ih uzgajao u stanu

Zapljena droge u Zagrebu
Foto: PUZ
1/3
22.10.2020.
u 08:18

U proteklih nekoliko dana zagrebačka policija u odvojenim akcijama uhitila nekoliko osoba koje je na koncu kazneno prijavila zbog zloporabe droga

Ponegdje sreća, a ponegdje domišljata taktika policijskog postupanja zaslužna je što je u proteklih nekoliko dana zagrebačka policija u odvojenim akcijama uhitila nekoliko osoba koje je na koncu kazneno prijavila zbog zloporabe droga. Prva od tih osoba uhićena je 19. listopada, a riječ je o 23-godišnjaku.

Kako kažu u zagrebačkoj policiji, policajci su ga u 17.20 uočili na ulici, a njegovo ponašanje im je bilo sumnjivo. Pomislili su da se bavi preprodajem droge pa su mu prišli te su ga zatražili osobnu iskaznicu. Osim osobne iskaznice dao im je i 10.5 grama amfetamina te  novac za koji se sumnja da ga je zaradio na preprodaji droge. Priveden je u postaju, a kada mu je policija pretresla podrum koji koristi u njemu je nađeno još 138 grama amfetamina te oko 300 grama marihuane, pa je kazneno prijavljen zbog preprodaje droge.

Za isto djelo prijavljen je i 27-godišnjak kojeg se sumnjiči da je na za sada neutvrđen način  nabavljao veće količine marihuane, amfetamina, MDMA i psilocibina. Drogu je potom skrivao i prepakiravao u stanu u kojem prebiva na području Novog Zagreba. U tom stanu je iz marihuane ekstrahirao u ulje, koje je dalje preprodavao. Kada  su mu policajci pretražili stan našli su 1,2 kilogram marihuane koja je bila pakirana u osam pakiranja, 8,5 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični omot, jedna tableta MDMA, 4,0 ml smole marihuane pakirane u dvije šprice, 10,7 grama droge psilocibin pakirane u dva plastična omota i dvije digitalne vage s tragovima droge.

Kao i njegovog četiri  godine mlađeg "kolegu" i 27-godišnjaka očekuje dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu . A njima dvojici tamo bi se mogao pridružiti i 40-godišnjak koji je pak u zadnjih godinu dana preko međunarodnih WEB stranica u više navrata kupio sjemenke kanabisa koje je potom sadio u sadnice i držao ih u stanu na Trešnjevci. Mlade izdanke biljaka odnosio je na zasad neutvrđeno mjesto, gdje ih je presađivao i uzgajao, a po sazrijevanju je lišće i cvjetne vrhove sušio i pripremao do krajnjeg proizvod.

Tako je pripremljenu drogu donosio u stan na Trešnjevci gdje ju je usitnjavao i prepakiravao te potom dalje distribuirao.
Kada su mu policajci pretražili stan na Trešnjevci našli su drogu i razne lijekove. Konkretnije našli su jednu plastičnu kutiju ispunjenu s otprilike 85 grama marihuane, jednu plastičnu kutiju ispunjenu s otprilike 60 grama marihuane, jedan kartonski poštanski paket iz Nizozemske u kojem su se nalazila dva originalno zapakirana paketića sjemenki cannabisa, a  u svakom se paketiću nalazilo  po 10 sjemenki te jedan originalno zapakiran paketić sjemenki cannabisa unutar kojeg se nalazilo 25 sjemenki, dvije plastične čaše sa zasađenim izdancima sjemena cannabisa, jedna digitalna vaga i 60 plastičnih vrećica namijenjenih pakiranju droge,  dok je pronađeno oko 2173 tabli raznih tableta što je preko   16.221 tableta te 13 krema.

Sumnjiči ga se i da je tijekom rujna 2020. pribavio veće količine raznih lijekova koje je dalje preprodavao.

Ključne riječi

Komentara 1

SC
schteff
09:28 22.10.2020.

a di je 5 milijardi kuna to je malo teže pronaći.... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije