Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blic objavio fotografiju

Srbija: Ovo je osumnjičeni terorist koji je u Preševu tražio azil

Ahmad Almohammad
Foto: blic.rs
1/14
15.11.2015.
u 14:28

Beogradski Blic objavio je u subotu navečer na svojoj internetskoj stranici da je "jedan od terorista koji je sijao smrt u Parizu prešao cijelu balkansku migrantsku rutu sa sirijskom putovnicom na ime Ahmed Almuhamed"

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) potvrdilo je danas da je jedan od osumnjičenih terorista za masakr u Parizu registriran početkom listopada na graničnom prijelazu Preševo, pri ulasku iz Makedonije, te da je zatražio azil.

Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za kojeg se interesiraju francuske sigurnosne službe, registriran je na graničnom prijelazu Preševo 7. listopada gdje je formalno zatražio azil, priopćio je MUP.

"Provjerama je utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju s podacima osobe koja je 3. listopada identificirana u Grčkoj. Za tom osobom nije bila raspisana Interpolova tjeralica", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije koji najavljuje nastavak suradnje sa sigurnosnim službama Francuske.

Beogradski Blic objavio je u subotu navečer na svojoj internetskoj stranici da je "jedan od terorista koji je sijao smrt u Parizu prešao cijelu balkansku migrantsku rutu sa sirijskom putovnicom na ime Ahmed Almuhamed".

Najavljujući tekst u svojem nedjeljnom izdanju, Blic je objavio i preslik sirijske putovnice na ime Ahmeda Almuhameda.

“Na osnovu te putovnice, francuske službe sigurnosti zatražile su pomoć kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registriraju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti”, tvrdi list.

U Srbiji je prošao provjeru i pouzdano se zna da tijekom kratkog proputovanja nije bio naoružan.

Grčki dužnosnici su ranije u subotu objavili da je riječ o putovnici čovjeka koji je ušao na teritorij Grčke 3. listopada.

Vlasnik sirijske putovnice nađene uz tijelo bombaša samoubojice, koji je sudjelovao u sinoćnim terorističkim napadima u Parizu, u listopadu je prošao kroz Grčku, priopćio je ranije danas grčki ministar za zaštitu građana Nikos Toskas.

Prema tvrdnjama hrvatskih medija, ista putovnica koja je nađena u Parizu kod jednog od napadača registrirana je i u Opatovcu.

>>Terorist sa sirijskom putovnicom nakon Grčke prošao kroz Opatovac

>>U Parizu poginuo Hrvat Milko Jozić iz Belgije! Izvor iz grčke Vlade: I drugi terorist je vjerojatno u Europu ušao preko Grčke

Komentara 228

ST
stric5
00:03 15.11.2015.

...koji kuac je pješačio .... triba je nazvat Besnu pusić....ona bi mu poslala državni zrakoplov..... o našem trošku...

Avatar GERO2
GERO2
00:04 15.11.2015.

Koliko ovakvih Hameda je uslo do sad,prekasno je Ostojic se hvali kako zna propustiti i po 5 tisuca na dan skoro tri mjeseca.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
00:03 15.11.2015.

Sad se VL potpuno otkrio da je pročetničko glasilo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije