Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredna sjednica

Jandroković i službeno uputio poziv Milanoviću

Sinj: Brojni visoki uzvanici na Vojvodinom prijemu u Alkarskim dvorima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
20.07.2023.
u 13:01

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković službeno je u četvrtak uputio poziv predsjedniku Republike da obrazloži dvije točke koje je predložio za izvanredno zasjedanje, doznaje se u iz Ureda predsjednika Sabora.

Jandroković je već u srijedu poručio kako očekuje da će predsjednik Zoran Milanović biti na izvanrednoj sjednici s obzirom da je predlagatelj.

Dvije točke koje je Milanović predložio su zaključci kojima bi Sabor obvezao Vladu da odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzme sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti te da u roku 15 dana utvrdi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu HEP-u u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.

Izvanredna sjednica, koju je predsjednik Sabora sazvao na zahtjev predsjednika Republike na temu štrajka u pravosuđu i plinske afere, održat će se u petak, subotu i nedjelju.

POVEZANI ČLANCI: 

Poziv za sjednicu, Jandroković je uputio i hrvatskoj Vladi.

Milanovićev zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice je presedan u 30-ak godina modernog hrvatskog parlamentarizma i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio, a što je i sam Milanović istaknuo prije nekoliko dana.

>>VIDEO Hrebak otkrio kad bi mogla biti izvanredna sjednica Sabora koju je zatražio Milanović

 

Komentara 3

DA
dam63
15:48 20.07.2023.

Komedijaši.

Avatar Urbani
Urbani
14:51 20.07.2023.

Jandroković Genijalac.

DU
Deleted user
13:18 20.07.2023.

kada se tazbinska srce sloze i olovo plivat moze....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije