Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredno zasjedanje sabora

Banski dvori reagirali: 'Milanović se razotkrio. Jedini cilj je politikantstvo oporbenih stranaka'

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović održao je izvanrednu konferenciju za novinare
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 19:16

"Milanović se sada u potpunosti razotkrio kao predsjednik koji je na strani oporbe i koji svjesno postaje sudionik njihovih predizbornih aktivnosti", reakcija je nakon podnošenja zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podnio je danas Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske, javili su iz Ureda predsjednika. Nakon njegove odluke, iz Banskih dvora poručili su kako je predsjednik razotkrio da je na strani oporbe te kako je jedini cilj izvanredne sjednice "politikantstvo oporbenih stranaka".

"Milanović se sada u potpunosti razotkrio kao predsjednik koji je na strani oporbe i koji svjesno postaje sudionik njihovih predizbornih aktivnosti. Jedini cilj izvanredne sjednice je politikantstvo oporbenih stranaka koje ponovno nastoje izazvati kaos i destabilizirati vlast. Za razliku od takvog pristupa, Vlada je u svim krizama dosad, bila posvećena pronalasku rješenja kojima smo zaštitili građane i gospodarstvo te omogućili normalno funkcioniranje države i društva. Radimo na rješavanju obje teme - i štrajka u pravosuđu i utvrđivanja odgovornosti za situaciju s viškovima plina.

VEZANI ČLANCI:

Jučer i danas, kao i u proteklim danima, održani su razgovori s čelnicom sindikata kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti prekid štrajka, uz daljnje unaprjeđenje materijalnih prava službenika i namještenika u pravosudnim tijelima. Nadležni saborski Odbor za gospodarstvo saslušao je predstavnike svih tijela iz energetskog sektora koji su o temi s viškovima plina podnijeli i pismena izvješća. Utvrdit ćemo sve činjenice ovog slučaja kao i moguće propuste te donositi odgovarajuće odluke", naveli su. 

Kako je ranije priopćeno iz Ureda predsjednika, zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, upućen Gordanu Jandrokoviću, sadrži sljedeći dnevni red: "Zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj i Zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje u roku 15 dana utvrditi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu Hrvatskoj elektroprivredi u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije". 

VIDEO Hrebak otkrio kad bi mogla biti izvanredna sjednica Sabora koju je zatražio Milanović

Komentara 8

EF
Efendi
07:28 20.07.2023.

Da li netko jos stvarno vjeruje da ce HDZ istraziti i kazniti odgovorne za aferu HEP? Pa kako ocekivati da posalju u zatvor sami sebe?

Avatar southman
southman
20:58 19.07.2023.

Vrlo jednostavno. Sazovite sjednicu i nemojte doci...🤣

LU
luftbrenzzer
08:30 20.07.2023.

Na sjednici će se vidjeti tko će iz tajnih arsenala izvući snažnijeg streljiva jer je očito da su se obje strane dugo i pomno pripremale za ovaj obračun. No kako bilo u startu ove poker partije karte je podijelio Plenkovićć (biti će tvrda kohabtacija) pa vrhunski užitak eventualne pobjede pripada isključivo njemu jer sve konce koji drže Hrvatsku na okupu Plenković drži u svojim rukama. (Mogu što hoću), dok je Milanović tek beznačajna protokolarna figura bez značaja i moglo bi se reći lijevo smetalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije