Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s kerumom

J. Kosor u potrazi za koalicijskim partnerom donosi zemljište na dar

\'18.04.2011. Visoka, Zagreb-U drzavnoj rezidenciji u Visokoj ulici odrzan je sastanak Drzavnog odbora za obiljezavanje obljetnica. Jadranka Kosor. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
\'Boris Ščitar/PIXSELL
12.08.2011.
u 20:24

Kerum će i bez HDZ-a proći izborni prag i ući u Sabor, no politička koalicija s HDZ-om donosi i opipljive materijalne prednosti lokalnoj zajednici

Da, premijerka Jadranka Kosor putuje u Split i sastat će se sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom. Radi se o prethodno dogovorenom sastanku na kojemu će se razgovarati o nastavku gradnje poslovno-stambenog kompleksa Spaladium arene, potvrđuje Branko Bačić, ministar u Vladi, ali i glavni tajnik HDZ-a.

Nastavak tog projekta, vrijedan desetke milijuna eura, blokiran stoji od vremena kada je Sanader napustio vlast. No, sada premijerka Kosor uručuje gradonačelniku Kerumu odluku Vlade o darivanju državnog zemljišta, pa će se projekt u središtu Splita nastaviti. Ni iz HDZ-a a ni iz Kerumove Hrvatske građanske stranke nema još službenog stava o mogućnosti koaliranja HDZ-a i HGS-a na skorašnjim izborima, što bi se, vjerojatno, odnosilo na dvije dalmatinske izborne jedinice - IX. i X. U Vladi se drže “poslovne” priče o prvom službenom susretu Kosor - Kerum, kao svojevrsnom proputovanju do odredišta - Neretve i Maratona lađa.

>>Hitna potraga za saveznikom: J. Kosor zove Keruma u koaliciju

– Na sastanku u splitskoj Banovini šefica HDZ-a i gradonačelnik Kerum razgovarat će i o nastavku gradnje kompleksa Spaladium arene u centru Splita, no sastanak će imati i politički karakter. Stavit će se karte na stol i razmotriti ideja o koaliranju HDZ-a i Kerumove stranke u Dalmaciji. Splitski HDZ, predvođem liderom Dujomirom Marasovićem, nije bio oduševljen tom mogućnosti i idejom, a u medijima se pojavila priča o alarmantnom pismu u kojemu Dalmatinci traže koaliranje i sinergiju s HSS-om i HSP-om, jer “inače gube izbore”. Panike u HDZ-u zbog toga nije bilo, jer pisma nije ni bilo, no pojavio se strah da će se pomisliti kako u središnjici vlada strah i panika.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Komentara 207

KO
korisnicax
21:45 12.08.2011.

s kim si takav si

BR
Brayan
14:29 15.08.2011.

HE STO SE BRINETE PA IDE ONA NA KOSOVO KOD SIPTARA VEROVATNO CE JOJ BITI POTREBNA I TA MANJINA U HRVATSKOJ ZA IZBORE HEH

ZM
zmaj5
09:50 13.08.2011.

Sad nema crnih fondova,sad su nekretnine u igri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije