Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevrnuo se vagon s amonijakom u srbiji

Izvanredna situacija u Pirotu: Više od 50 ljudi u bolnici zbog trovanja, ne rade škole i vrtići...

Djeca nastradala u prevrtanju autobusa u Bugarskoj hitno prevezena u Beograd
Antonio Ahel
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.12.2022.
u 08:56

Zbog simptoma trovanja 51 osoba je hospitalizirano, a jedna je preminula po prijemu u bolnicu, ali nije potvrđeno da je uzrok smrti trovanje

Na jugoistoku Srbije iz tračnica je u nedjelju navečer iskliznula kompozicija vlaka koji je prevozio amonijak, zbog čega je 51 osoba bila hospitalizirana. Vlak je prevozio  20 cisterni s amonijakom, a najmanje jedna je pri iskliznuću upala u korito rijeke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu s vodom. Izdana su upozorenja građanima da ne izlaze van ako ne moraju. 

U Pirotu je izvanredna situacija zbog curenja amonijaka iz prevrnutog vagona. Škole, vrtići i javne ustanove ne rade. Kako prenose mediji, u UKC Niš, tijekom večeri i noći, do sada, zbrinuto je ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje djece. Prema posljednjem izvješću liječnika od jutros u 6 sati, svi pacijenti su trenutno stabilni i nisu životno ugroženi, javlja B92.

Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić je rekao da je izvršeno mjerenje na pet lokacija u Pirotu i nije zabilježeno prisustvo amonijaka.

Vijest o tome da je upravo par kilometara od njihove kuće došlo do iskliznuća cisterne s amonijakom koji je počeo curiti prestrašila je mještane sela Staničenje i Sopot. Mještani su se zatvorili u kuće u nadi kako će se zaštiti od opasnog otrova, a s njima je razgovarala novinarka Nove.rs.

Dragan Jovanović iz Staničenja kaže da je tek sada počeo osjećati neobičan miris za koji sumnja da je posljedica curenja amonijaka. "Naša kuća je baš pored Željezničke stanice, bliže tom mjestu nego samo selo Staničenje. Do maloprije ništa nisam osjećao, međutim, sad kada sam izašao osjetio sam da nešto pomalo miriše. Evo jurim psa da ga zatvorim u kuću, a imam i 100 košnica s pčelama, s njima ne mogu ništa. A ako uginu, to je šteta od 10.000 eura. Najvažnije je da nitko ne strada, ja sam tu sam sa suprugom, sin nam je u Beogradu pa bar za njega ne brinem“, kazao je Jovanović.

Video: Rusija priprema restriktivnu mjeru za sve koji su napustili zemlju: 'Izdali su svoju zemlju, rodbinu i prijatelje'


 
Ključne riječi

Komentara 12

AN
antepravda
14:54 26.12.2022.

Konačno jedna dobra vjest.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:24 26.12.2022.

Slava Ukrajini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije