Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U SRBIJI

Mještani strahuju od amonijaka: 'Dobro smo sve zatvorili, u kući smo, ne izlazimo'

Beograd: Vatrogasci gase požar u restoranu "Ružo rumena" u Železniku
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
25.12.2022.
u 21:16

Najvažnije je da niko ne strada, ja sam tu sam sa suprugom, sin nam je u Beogradu pa bar za njega ne brinem“, kazao je Jovanović.

Vijest o tome da je upravo par kilometara od njihove kuće došlo do iskliznuća cisterne s amonijakom koji je počeo curiti prestrašila je mještane sela Staničenje i Sopot. Mještani su se zatvorili u kuće u nadi kako će se zaštiti od opasnog otrova, a s njima je razgovarala novinarka Nove.rs.

Dragan Jovanović iz Staničenja kaže da je tek sada počeo osjećati neobičan miris za koji sumnja da je posljedica curenja amonijaka.

"Naša kuća je baš pored Željezničke stanice, bliže tom mjestu nego samo selo Staničenje. Do maloprije ništa nisam osjećao, međutim, sad kada sam izašao osjetio sam da nešto pomalo miriše. Evo jurim psa da ga zatvorim u kuću, a imam i 100 košnica s pčelama, s njima ne mogu ništa. A ako uginu, to je šteta od 10.000 eura. Najvažnije je da nitko ne strada, ja sam tu sam sa suprugom, sin nam je u Beogradu pa bar za njega ne brinem“, kazao je Jovanović.

Dejan Petrović iz Sopota za opasnost saznao je od svog sina.

„Sin je bio u Pirotu, krenuo je kući, ali nisu mogli proći zbog tog što se dogodilo. Skrenuli su k' Beloj Palaci pa su otišli u Temsku, tamo imamo rođake pa će tamo ostati. Bar za njega ne brinem. Temska je 15 kilometara daleko“, priča Petrović i dodake dijelu Sopota u kojem on živi ne osjeća miris amonijaka.

"Dobro smo sve zatvorili, u kući smo, ne izlazimo. Imam pet kokoši i psa, njima kako bude, sad ne možemo ništa“, zaključio je Petrović.

Više o nesreći koja se dogodila u Srbiji, pročitajte OVDJE

VIDEO: Fizički obračun ispred kafića u Splitu: Dvojica ozlijeđena, jedan teže

 

Komentara 14

ŠU
ŠumadinacKG
23:20 25.12.2022.

Ja se nikad nebi smejao tudjoj nesreći pa i neprijatelju, jer nikad neznaš kakvo zlo i tebe samog može da snadje!

HO
Homophob
01:09 26.12.2022.

Kada stanovnistvu nitko od nadleznih nije dao informacije kako se zastititi od amonijaka onda cu to uciniti ja! Amonijak ima silni afinitet otapanja u vodi. Zato je "otrovan" za ljude i zivotinje jer se veze za tekucinu u plucima i ljudi se potruju amonijacnim hidroksidom koji doslovno ljude utopi u vlastitim plucnim supljinama. Zastita je da se oko kuce kreira sto vise vlage u obliku kise koja sipi iz uredaja za zalijevanje trave. Voda ce na sebe vezati amonijak i u obliku hidroksida vise nece biti tako smtronosna. I dalje moze biti vise nego neugodna za miris i tjerati na kasljanje ali ce biti manje kobna. Znaci punon vode u zrak ako osjetite ja miris amonijaka koji vas pocinje daviti!

VI
Vivian
23:23 25.12.2022.

Nesto slicno se dogodilo i u Madagaskaru ali nije bilo ni rijeci o tome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije