Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA UEFE

Nakon silnih tučnjava i psovki, Švicarci će protiv Bjelorusije od svih država igrati u - Srbiji!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Serbia v Switzerland
SUHAIB SALEM/REUTERS
22.12.2022.
u 11:01

Odluka da se igra baš u Srbiji je poprilično iznenađujuća s obzirom na povijest utakmica Srbije i Švicarske na posljednja dva izdanja Svjetskog prvenstva.

Nogometna reprezentacija Švicarske dolazi u Novi Sad 25. ožujka sljedeće godine, gdje će igrati utakmicu protiv Bjelorusije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. 

Takva je odluka krovne europske nogometne organizacije Uefe budući da je Bjelorusija pod sankcijama i ne može igrati utakmice na domaćem terenu. Razlog je podrška te države Rusiji u sukobu s Ukrajinom.

Međutim, odluka da se igra baš u Srbiji je poprilično iznenađujuća s obzirom na povijest utakmica Srbije i Švicarske na posljednja dva izdanja Svjetskog prvenstva. Švicarci su u Rusiji i Kataru eliminirali Srbiju iz daljnjeg natjecanja i tenzije između tih reprezentacija su poprilično velike.

Švicarski igrači albanskog podrijetla Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka su 2018. godine protiv Srbije slavili su golove gestikulirajući albanskog orla, a i na zadnjoj utakmici bilo je puno incidenata gdje je nekoliko puta došlo do naguravanja. Također, izbornik Srbije Piksi Stojković psovao je Švicarcima "majku šiptarsku", a na kraju utakmice izbila je i tučnjava.

 

Komentara 8

Avatar spin
spin
11:50 22.12.2022.

Srbija je isto što i Bjelorusija. Ovima u FIFi vrane ispile mozak ili ga nisu ni imale?

ŽU
ŽutiMrav
12:15 22.12.2022.

Hrvatska je poznata po antifašizmu jer Hrvati znaju da smrt priželjkuje samo Sotona . I onomad njegov sin tito. unuci partizani .

Avatar AtilaTheGreat
AtilaTheGreat
12:59 22.12.2022.

Idealna prilika za kazniti Bjelorusiju i Srbiju, pusti li ista "navijače" na tu utakmicu. Jednim udarcem 2 muhe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije