Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrešetan

Na biznismena pucao napadač iz BiH

zlatko garac
Foto: cancan.ro
1/7
25.11.2013.
u 21:38

Rumunjska policija navodno zna identitet napadača na Zlatka Garca, ali mu još nije uspjela ući u trag

Tko stoji iza napada na osječkog poduzetnika Zlatka Garca koji je u petak navečer trima hicima propucan na parkiralištu ispred sjedišta tvrtke koju vodi u Bukureštu, javnosti još nije poznato, ali prema neslužbenim informacijama rumunjska policija zna identitet napadača. Zahvaljujući detaljnom opisu koji im je nekoliko sati nakon napada Garac dao u bolnici, ali i zato što su na mjestu događaja uspjeli pronaći otiske napadača, istražitelji su uspjeli zaključiti o kome je riječ te tragaju za tom osobom, a prema navodima rumunjskih medija napadač je s područja BiH.

– Zlatko je dobro – kratko nam je kazala Garčeva teta iz Osijeka. Ništa govorljivija nije bila ni njegova supruga, 31-godišnja Ioana Raluca koja je, iako je Garac privatnim avionom prevezen u privatnu kliniku u Berlinu, ostala u njihovu domu u Bukureštu. Garčeva obitelj, za razliku od njega samog, nakon napada nije bila pod policijskom zaštitom jer prema procjeni tamošnjih organa reda za tim nije bilo nikakve potrebe.

Neslužbeno, rumunjska policija razmatra tri moguće teorije o motivu napada. Prema prvoj napad je kulminacija nerazriješenih razmirica. Druga je sumnja da je Garac imao nepodmiren dug u Hrvatskoj, a treća da je riječ o pokušaju klasične likvidacije jakog poslovnog suparnika. U poslovnim krugovima u Hrvatskoj Zlatko Garac na glasu je kao iznimno obrazovan, pošten, korektan i ozbiljan poduzetnik koji je do prije dvije godine sa suprugom često dolazio u Zagreb. Iz svih tih razloga bliske poslovne osobe sumnjaju da je upetljan u bilo kakav kriminal. Upućeni otkrivaju da Garac vodi sporove u Srbiji i Crnoj Gori zbog isporučene robe kojom nije bio zadovoljan. Svojedobno je naručivao staro željezo od osoba iz tih dviju zemalja, no umjesto traženog dobivao je zemlju, a reklamacija, tvrde naši sugovornici, obično izaziva loše reakcije.

>>Hrvat Zlatko Garac nastrijeljen zbog spora u poslu?

Komentara 6

DU
Deleted user
22:58 25.11.2013.

da nije dodik?

IG
igorl
08:38 26.11.2013.

I onda se netko cudi zasto raja "bizmismene" smatra kriminalcima :D Prestanite koristiti taj termin za ocite mafijase. I.

DU
Deleted user
08:02 26.11.2013.

Nekad su imali benzinsku, kamione...... Mislim da su htjeli više no što su mogli zagrist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije