Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izrael će graditi zid od 266 kilometara uz granicu s Egiptom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu
AFP
11.01.2010.
u 10:32

Ovo je druga najava blokade granice s Egiptom nakon što je Izrael nedavno objavio da će podzemnim zidom presjeći sve tunele koje Palestinci koriste kako bi iz Egipta krijumčarili oružje, ali i sve drugo - čak i automobile.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odobrio je gradnju zida duž izraelske granice s Egiptom i postavljanje napredne opreme za nadzor kako bi se spriječio prijelaz ilegalnih imigranata i militanata, javio je Reuters.

- Odluka o zatvaranju južne izraelske granice vrijedi za teroriste i one koji se žele infiltrirati. To je strateška odluka za osiguranje židovskog i demokratskog karaktera Izraela - rekao je Netanyahu.

Projekt će stajati 270 milijuna dolara i za njegovu će realizaciju trebati dvije godine. Prema najavama, zid bi trebao biti ukupno dugačak 266 kilometara. Barijera neće biti podignuta na cijeloj granici, a sustav za nadzor pomoći će uočavanju pokušaja ilegalnih prelazaka granice.

Ovo je druga najava blokade granice s Egiptom nakon što je Izrael nedavno objavio da će podzemnim zidom presjeći sve tunele koje Palestinci koriste kako bi iz Egipta krijumčarili oružje, ali i sve drugo - čak i automobile.

Ključne riječi

Komentara 35

PI
Pita
11:00 11.01.2010.

Neka samo grade. Najbolje da ga sagrade skroz oko cijelog Izraela i neka tu ostanu a amerikanci ce osigurati hranu transporterima isto kao u Berlinu!

SM
SMITSMIT
11:00 11.01.2010.

A GRADJEVINSKI RADNICI... Mahom arapi....koji paradoks...Kruha-igara-politike---ništa nova...

OB
-obrisani-
10:55 11.01.2010.

Varšavski geto. Berlinski zid. Sad Izraelski zid. Asocijacija zla. Reći kako se drugačije i ne može s \"palestinskim teroristima\" jest isto opravdanje koje je rabio Hitler kako bi uspostavio Varšavski geto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije