Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitalij Robertus

Iznenada umro potpredsjednik Lukoila (54)

LUKOIL gas station
Foto: Horst Galuschka/DPA
1/5
14.03.2024.
u 08:28

Nije to jedina tragedija koja je zadesila naftnu i plinsku kompaniju otkako traje agresija ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu

Lukoil je objavio da je preminuo potpredsjednik kompanije Vitalij Robertus. "S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je potpredsjednik tvrtke Robertus Vitalij Vladimirovič iznenada preminuo u dobi od 54 godine", stoji u priopćenju ruske naftne i plinske tvrtke.

Robertus je odmah nakon diplome počeo raditi u Lukoilu kao ekonomist. "U više od 30 godina rada u Lukoilu stekao je poštovanje svojih kolega ne samo u tvrtki već i u industriji u cjelini. Dobitnik je državnih i resornih nagrada za uspjeh u razvoju domaćeg goriva i energetskog kompleksa”, stoji u priopćenju koje je prenijela ruska državna agencija Tass.

Podsjetimo, nije to jedina tragedija koja je zadesila rusku kompaniju otkako traje agresija Vladimira Putina na Ukrajinu. Vladimir Nekrasov, predsjednik uprave Lukoila, iznenada je u listopadu prošle godine preminuo u dobi od 66 godina. Kako je tada objavila tvrtka, uzrok smrti je akutno zatajenje srca. 

Prethodni predsjednik uprave Lukoila, Ravil Maganov, preminuo je u rujnu 2022. godine nakon pada s bolničkog prozora u Moskvi. Nekoliko ruskih poslovnih ljudi, većinom povezanih s energetskom industrijom, iznenada je umrlo pod nejasnim okolnostima u mjesecima nakon početka ruske invazije Ukrajine u veljači prošle godine.

VEZANI ČLANCI:

Lukoil je javno zauzeo stav o operaciji Moskve u Ukrajini, što nije bio čest slučaj među ruskim tvrtkama. U izjavi od 3. ožujka 2022. upravni odbor tvrtke izrazio je zabrinutost zbog "tragičnih događaja" u Ukrajini i pozvao na što skoriji prekid oružanog sukoba putem pregovora.

GALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje možete pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

LUKOIL gas station
1/20
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:11 14.03.2024.

Inače je sve vrlo kvalitetno u Rusiji, najkvalitetnije! Ali prozori znaju zakazati. Otvore se od propuha i taj propuh zna povuči pokoju osobu sa sobom. To baš uglavnom budu neki poznati tajkuni, eto ti slučajnosti. Mislim da pošto su Ameri za sve krivi da je i ovo njihovo maslo. Oni dolete tajno dan prije, manipuliraju prozor i tlak i eto ti idućeg dana jedan tajkun manje. Taj CIA... sve su ono krivi. Rusi samo nevino reagiraju na to jer moraju.

MO
Moslavina
09:05 14.03.2024.

Pa u Rusiji uglavnom umiru iznenada i u zatvorima čak "prirodnom smrti".

DU
Deleted user
09:12 14.03.2024.

Maa nemojte!!! U Rusiji ? Neki bogatun (po njihovom oligarh) ...umro iznenada? Kao u onom vicu o Muji Hasi....poskliznuo se na koru od banane.... i pao na moj nož....i tako jedno pet šest puta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije