Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon aljaske i kanade

Iznad Kine uočen neidentificirani objekt, vlasti se pripremaju da ga sruše?

SAUDI ARABIA-RIYADH-XI JINPING-ARRIVAL
Xie Huanchi/XINHUA
12.02.2023.
u 14:00

Zaposlenik uprave za pomorski razvoj okruga Jimo u Qingdaou rekao je da se "relevantne vlasti" pripremaju srušiti objekt

Kina se sprema srušiti neidentificirani objekt uočen kako leti iznad voda u blizini lučkog grada Qingdaoa u pokrajini Shandong koja se nalazili u sjeveroistočnom dijelu Kine, javlja Bloomberg, nakon što je o tome izvijestio kineski The Paper. Zaposlenik uprave za pomorski razvoj okruga Jimo u Qingdaou rekao je da se "relevantne vlasti" pripremaju srušiti objekt, navodi se u izvješću. Zaposlenik nije bio obaviješten o kojem je predmetu riječ. Ribarima u tom području je rečeno da budu oprezni u pogledu sigurnosti, dodaje se u izvješću.

Ovaj objekt je lociran u vodama Žutog mora, u blizini obale grada Rizhao, prema pokrajinskim pomorskim vlastima u izjavi koju su prenijele kineske državne međunarodne novine 'Global Times'.

Podsjetimo, kanadski premijer Justin Trudeau objavio je u subotu da je "neidentificirani objekt" srušen dok je letio iznad sjeverozapada zemlje, dan nakon što su Sjedinjene Države oborile objekt koji je letio iznad Aljaske. "Naredio sam prizemljenje neidentificiranog objekta koji je povrijedio kanadski zračni prostor", napisao je Trudeau na Twitteru.  I kanadski i američki zrakoplovi su pokrenuti kako bi pronašli objekt za koji Trudeau kaže da ga je uništio američki F-22. Trudeau je naveo da je objekt "narušio kanadski zračni prostor" i da je oboren iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade.

"Kanadske snage će sada izvući i analizirati olupinu objekta", napisao je na Twitteru. Kanadska ministrica obrane Anita Anand  objavila je na Twitteru da je razgovarala s ministrom obrane Sjedinjenih Država Lloydom Austinom, ponovno potvrdivši "zajedničku obranu" njihova suvereniteta.

Ovo je drugi leteći objekt koji su Sjedinjene Države oborile u  24 sata. Sličan objekt "veličine malog automobila" uništen je u petak jer je predstavljao "prijetnju sigurnosti zračnog prometa", prema Johnu Kirbyju, glasnogovorniku Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće. Intervencija se dogodila tjedan dana nakon što je Washington oborio balon u blizini svoje atlantske obale, koji je letio iznad osjetljivih vojnih lokacija, a Peking ga je opisao kao "civilni zrakoplov koji se koristi u istraživačke svrhe, uglavnom meteorološke".

Ključne riječi

Komentara 40

DU
Deleted user
15:02 12.02.2023.

Hrvatski jezik ne ljubi dakanja i kakanja pa bi rečinicu "...vlasti se pripremaju da ga sruše?", da je pišu hrvatski novinari napisali "vlasti se pripremaju srušiti ga".

DU
Deleted user
14:59 12.02.2023.

to su decki iz druge galaksije,doletili da na licu mjesta vide dokle smo dogurali u podmazivanju nukes.

HA
hacker
15:34 12.02.2023.

Alieni sigurno, vlasti ne objavljuju slike srušenih objekata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije