Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdio predsjednik

Američki zrakoplov oborio neidentificirani objekt u zraku iznad Kanade

Amerikanci šalju više od 20 borbenih aviona na zapadni Pacifik
Foto: ABACA
1/3
11.02.2023.
u 23:13

Trudeau kaže da je dao nalog i da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom

Još jedan neidentificirani objekt oboren je u zraku iznad Kanade, potvrdio je kanadski predsjednik Justin Trudeau. Rekao je da je posljednji objekt "narušio kanadski zračni prostor" i da je oboren iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade. I kanadski i američki zrakoplovi su pokrenuti kako bi pronašli objekt za koji Trudeau kaže da ga je uništio američki F-22, prenose strani mediji.

Trudeau kaže da je dao nalog i da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom. "Kanadske snage će sada izvući i analizirati olupinu objekta", napisao je na Twitteru. Nije jasno o čemu se radi.

THE CANADIAN PRESS 2019-07-15 Prime Minister Justin Trudeau takes part in a joint press conference with Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Jens Stoltenberg at Canadian Forces Base Petawawa, Ontario on Monday, July 15, 2019. THE CANADIAN PRESS/Sean Kilpatrick Sean Kilpatrick Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Sean Kilpatrick

Podsjetimo, u petak je američki borbeni zrakoplov na zapovijed američkog predsjednika Joe Bidena na velikoj nadmorskoj visini iznad Aljaske oborio objekt veličine manjeg automobila, rekla je u petak Bijela kuća. "Ministarstvo obrane pratilo je objekt na velikoj nadmorskoj visini nad zračnim prostorom Aljaske protekla 24 sata", rekao je novinarima John Kirby, koordinator za strateške komunikacije Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće na pitanje o glasinama o još jednom sumnjivom kineskom balonu za nadzor.

Objekt je letio na otprilike 12.000 metara nadmorske visine i "predstavljao je određenu prijetnju za sigurnost civilnog zračnog prometa", rekao je Kirby. "Zbog opreza i preporuka Pentagona, predsjednik Biden je vojsci naredio da obori predmet i ona je to učinila", kazao je Kirby, dodavši da će se pokušati pronaći olupina.

Objasnio je da je objekt "otprilike bio veličine manjeg automobila", znatno manji od špijunskog balona, čija je nosivost odgovarala nosivosti nekoliko autobusa. Oboren je manje od tjedan dana nakon što je američki borbeni zrakoplov srušio kineski špijunski balon koji je letio diljem Sjedinjenih Američkih Država.

VIDEO Pukotine u zemlji diljem Turske

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 42

PR
prajdali100
00:03 12.02.2023.

Nije mi jasno kako Kanada nije oborila to " čudo"!? Do zuba su naoružani,imaju američke avione,rakete...Čudno.

LE
LeonardoGoldman
00:09 12.02.2023.

Igraju se s obaranjem nekog satelitskog smeca, a dron nam padne usred Zagreba.

ZP
Zabranjen pristup
00:07 12.02.2023.

Nisu ga identificirali a srusioi ga,kako to sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije