Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izaslanik predsjednice:
Povratak na članak

'Antifašizam i Domovinski rat ne isključuju jedno drugo'

Svaka podjela oko povijesnih pitanja u hrvatskoj javnosti loša je za budućnost Hrvatske, istaknuo je Matija Posavec na proslavi Dana antifašističke borbe

Komentari 92

Avatar majmunranko
majmunranko
14:42 22.06.2018.

Antifašisti su 1945. masovno likvidirali ranjenike, bolesnike i osoblje zagrebačkih bolnica. Antifašisti su 1991. napravili to isto u Vukovaru. Antifašisti su 1945. nakon rata masovno likvidirali (tad već bivše) ratne zarobljenike, zazidavajući ih u napuštenje rudnike ili su ih zatrpali u tenkovske rovove. Antifašisti su 1995. to isto napravili u Srebrenici. To je ista vrsta ljudi, ista ideologija, isti modus operandi, isto mentalno stanje.

VL
BA
bakulušić
14:31 22.06.2018.

Više nema ni fašizma ni antifašizma. To je povijest o kojoj se može razgovarati. "Antifašizam" i Domovinski rat su suprotnosti i Domovinski rat je posljedica djelovanja "antifašista" i njihovih saveznika. Domovinski rat je obrana od njihova djelovanja. U Domovinskom ratu je obranjena Hrvatska a "antifašisti" su ostali jer posao nije temeljito obavljen.

VL
NE
Neo001
15:19 22.06.2018.

titovi tako zvani natifašisti su dezerteri koji su pobjegli u šume i gore odakle su provocirali patnju i likvaidacije nedužnog naroda, a nakon rata kukvice su izašle iz mišjih rupa i počinili grozne masozvne zločine.

VL
SO
SoloHan
16:15 22.06.2018.

Hrvatski antifašisti su u domovinskom ratu navijali za JNA

VL
DU
Deleted user
15:24 22.06.2018.

Antifašisti su bile zapadne savezničke snage koje su slomile jedan u to vrijeme extremni nacionalizam. Kod nas i na istoku bilo je nešto posve drugo. Ne možeš pobiti na stotine tisuća ljudi bez suđenja i što je najgore poslije završetka rata pa onda biti antifašista. A to su upravo uradili titini partizani i staljinova crvena armija.

VL
Avatar navijač
navijač
16:08 22.06.2018.

To i slićna okupljanja i veličanje boljševizma treba zakonom zabraniti.

VL
NE
Neo001
15:28 22.06.2018.

Blesavi posavec je posrao svoje Međimurce. Tako komunjarska bagra živi još na takovinama revolucije i iskorištava jadni narod.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
15:41 22.06.2018.

Antifasizam je bila floskula druga tita. Gdje je anifasizam bio prema zarobljenicima, zenama djecom?

VL
KO
koraknaprijed
15:59 22.06.2018.

Tko ej i pod kojim znakom bombardirao Vukovar,Dubrovnik,Zagreb;Šibenik,Zadar itd?

VL
RI
rightside
14:49 22.06.2018.

ovakvu budalastinu ili idiotizam iz naslova moze izreci samo covjek kojem je glavno da se moze malo ulizat nekom kako to trazi prilika,, dakle,ti vasi antifsisti i njihova jna su 1991 ako ste zaboravili napali ovu nasu drzavu sa svim sredstvima,,i sad bi trebalo davat njima neku vaznost u stvaranju drzave??? a drug matija posavec nek se drzi politike nezamjeranja i nek se uvjek drzi "neutralan" sigurno ga takvog vole doma,, i neznam dokle cete vise drzat ovaj dan kao praznik, kome to treba,koliko jos ima zivih tih "antifasista"? ili ih po zakonu iz jugoslavije nasljeduju njihovi iz obitelji?samo oni kojima je bitno da se stalno prica i da se stalno vraca na antifasiste ne zele dobro hrvatskoj,,jer antife su "zasluzni" za samostalnu drzavu hrvatsku,,)))) jedino iz razloga sta su ju napali 1991 i taj rat izgubili,, a kojekakvi pusici,mesici jusipovici, i slicni glumci, ako im ovdje ne odgovara, nek idu tamo gdje ce im bolje bit,,stoka jugonostalgicarska!

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
15:38 22.06.2018.

Kakav crni antifasizam, to su bile nepismene grupe s puskom spremne da ubiju sunarodnjake, sto su i ucinili bez sudova

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:43 22.06.2018.

Hm, kad vidim ovu ekipu koja se ovdje okupila, znam da je Hrvatska ponovo osuđena na izbjeglištvo. Događaj se zbio prije 77 godina, 200 000 što boraca, što kurira, što zanašatelja jaja u lijevom, pa u desnom zavoju, cica od državne cice koja se sada isplaćuje u ustaškim kunama, - još uvijek 80 000 partizanskih penzija. Dakle, ako si tada imao 20 godina, nakon 77 godina imaš koliko godina. I kakvi su to borci koji dobace stotku, bez obzira na krv, znoj, rane, traume, boli...… A slika el Presidentea, koji je bio propali partizan, pa loš komunista, iza toga ustaša, a sada je disident, koji bi se u stotoj kandidirao ponovo za predsjednika Hrvatske, sve govori. Naravno, pokapatelj i iskorištavatelj srpske manjine u Hrvatskoj, drug gospodin Pupi, - neizostavan. Ove staro-mlade partizanke sa cvijećem i čikom u zubima, bez dana radnog staža, ali urednih penzijica, - odraz su realnosti današnjeg trenutka. I zato će uskoro biti više hrvata u Irskoj, nego u Slavoniji, Lici, Zagorju i Zagori. Hvaljen Isus, drugovi.

VL
DU
Deleted user
14:59 22.06.2018.

Pokislo im perje...

VL
PP
pp
16:17 22.06.2018.

Jesu ovi "antifašisti" ko najveći zločinac i najveći antifašist u povijesti Staljin?

VL
Avatar RuAF
RuAF
16:16 22.06.2018.

Slavljenicima je orkestar HRM-a između ostalih odsvirao i Marjane, Marjane i Živjela Hrvatska. Neznam kako im je to sjelo pošto te skladbe u ono doba baš i nisu bile previše popularne u njihovoj ekipi. Sad su se suzdržavali, a mislim da bi u vrijeme formiranja odreda kad bi orkestar krenuo s prvim taktovima, drugovi krenuli sa formiranjem streljačkog voda.

VL
PP
pp
16:27 22.06.2018.

Ovo bi trebalo ukinut. Potpuno neprimjereno u 2018. Ostavit 22. lipnja kao dan poslije velike pobjede nad Argentinom da ljudima ostane praznik da mogu na more i to je to. Sam Janko Bobetko kao pripadnik Prvog sisačkog odreda je poslije rekao da se arami što je bio komunist i dio tog zločinačkog sustava. Pogledajte na youtubeu.

VL
OO
onako_ovlaš
15:12 22.06.2018.

antifašizam je komunizam,komunisti su naučavali da kapitalizam proizvodi fašizam zbog svoje klasne i eksploatatorske strukture i kao takav je rat kapitala protiv radničke klase,otuda prefiks anti-fašizam,stvar je jednostavna ali i zamagljena,u europi i sad nema antifašizma niti su zapadni saveznici ikada nasjeli na tu varku koja se razvlači po ex kmunističkim zemljama.sve što se kao temelji na vrijednosstima antifašizma u europi je propalo,posebice rusko kolonijelno carstvo zvano lager,antifašizam jee eminentno antidekmokratski stav koji je ujedno i antikapitalistički,otuda ga i obožavaju ljevičari pokušavajući ga podići na civilizacijsku razinu kako obvezatan

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
16:34 22.06.2018.

Kakve veze ima suvremena Hrvatska i tzv. antifašizam. Ti tzv antifašisti udruženi sa velikosrpskom ideologijom jedne države i vječne UGROŽENOSTI srpskog naroda doveli su do agresije i trauma koje smo polučili u Domovinskom ratu. Tu vječnu floskulu gubitnika i svakidašnje jadikovke, a države koja je nastala na tzv antifašizmu zna se kako je završila, ko' i kraljevina Yuga 1941.

VL
RA
rafael885boban
16:48 22.06.2018.

Partizani su bili najveci krvnici hrvatskog naroda.Zombiji se danas okupljaju u sumi,potomci zlocinaca....fuj gamadi gorit cete u paklu.sotono

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
15:11 22.06.2018.

Antifašizam nigdar ni bil sporan i to je već stoput napisano. Problem je bil v komunističkoj revoluciji, narodnim neprijateljima i diktaturi proletarijata.....pametnom to ne treba pojašnjavat. PS: inače ak se ta dva događaja ne isključivaju - zakaj su oni s petokrakom 90-ih bili na različitim stranami ???

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.