Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLIO JE DA PRETJERUJU

Izašao van s prijateljima i zarazio se pa virus prenio cijeloj obitelji: Otac mu se bori za život na intenzivnoj

Scenes in Florida
Foto: /Newscom/PIXSELL
1/2
17.07.2020.
u 15:13

Dovoljno je da ne paziš samo jednom. Dođeš doma i zaraziš cijelu obitelj - kazala je Zymet i objasnila: - Mladi ne slušaju, možda je stvar u pritisku okolinu. Možda misle 'Nitko od nas nije bolestan. Mi smo dobro'. Ne razumiju da su mnogi asimptomatični i prijenosnici virusa.

Muškarac s Floride bori se za svoj život nakon što mu je koronavirus prenio njegov sin kojem se utvrdila zaraza nakon što je ignorirao svoje roditelje i suprotno njihovim željama izašao u provod s prijateljima. 

John Place trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi u medicinskom centru Westside Regional gdje je na respiratoru već dva tjedna. On i obitelj saznali su prošlog mjeseca da su pozitivni na COVID-19 nakon što je 21-godišnji sin izašao s prijateljima jedne večeri i neznajući donio sa sobom doma i virus. 

Nakon samo četiri dana visoke temperature i neprekidnih napadaja kašlja, Place je hospitaliziran gdje se nalazi već gotovo tri tjedna. Njegova supruga Michelle Zymet kazala je medijima kako je ona neprekidno molila svojeg posinka, kojeg je obitelj odbila imenovati, da ne izlazi vani s prijateljima i da uvijek nosi masku, prenosi Daily Mail. 

- Uvijek mi je govorio 'Ne brini, mama. Radim sve kako treba. Smiri se. Opusti'. Znate kakva su danas djeca, pa sam mu vjerovala - kazala je i objasnila kako ga je preklinjala da misli na svojeg oca koji zbog svojeg dijabetesa i pretilosti spada u rizičnu skupinu. 

Međutim, mladić je odlučio ignorirati želje svojih roditelja, te je jedne večeri izašao sa svojim prijateljima. Par dana kasnije počeo se osjećati loše, a jedan od prijatelja koji je bio s njima vani te večeri kazao mu je kako je pozitivan na koronavirus. 

- Dovoljno je da ne paziš samo jednom. Dođeš doma i zaraziš cijelu obitelj - kazala je Zymet i objasnila: - Mladi ne slušaju, možda je stvar u pritisku okolinu. Možda misle 'Nitko od nas nije bolestan. Mi smo dobro'. Ne razumiju da su mnogi asimptomatični i prijenosnici virusa. 

Mladić je prvo mislio da ima običnu prehladu i uzimao je lijekove koje je mogao dobiti bez recepta. Nije mislio ni da ima COVID-19 kad mu je prijatelj rekao da je pozitivan, a onda se jedan po jedan član obitelji počeo razbolijevati. Prvo se razbolio njegov 14-godišnji brat, potom 6-godišnja sestra te roditelji. Međutim, iako su se svi ostali oporavili od posljedica zaraze, John Place i dalje se nalazi u teškom stanju na intenzivnoj njezi. 

Zymet je kazala kako su je prozvali groznom majkom i zlom vješticom jer je svela krivnju na svojeg posinka, no kazala je kako smatra da je važno ispričati što se dogodilo s njezinom obitelji zbog velikog broja porasta slučajeva zaraze COVID-19 među mladim ljudima. 

Komentara 11

HA
hacker
23:48 17.07.2020.

Dakle prijatelj koji je zaražen virus mu je svjesno prenio i širio virus umjesto da je u samoizolaciji, koliko je takvih krkana u USA i diljem svijeta? Tako taj virus nikada neće nestati, nažalost naposljetku svi čemo se zaraziti iako se možda čuvamo 101 posto.

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
09:00 18.07.2020.

zato ja nosim masku + vizir, a nemam flaksericu!...

AA
aabbcc
21:05 17.07.2020.

Izašao van s prijateljima i mora da se napio ko zemlja pa nije postovao mjere civilne zastite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije