Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Čović (Predsjedništvo BiH)
Povratak na članak

Iz Sarajeva su pokušali ugasiti bolnicu u Mostaru, na toj su točki bošnjačko-hrvatski odnosi u BiH!

BiH najsporije od svih susjeda korača k EU zbog unutarnjih problema koji su rezultat neuređenih odnosa između triju naroda

Komentari 48

Avatar El Indio
El Indio
22:06 08.08.2016.

Koga tu jos briga za Hrvate u BiH? Tu je glavna tema partizansto, nekad je bila i cirilica u Vukovaru i cetnicki ustanak u Srbu. Zasto Putin ne kaze Ukrajinskim Rusima neka svoje probleme rijesavaju u Kijevu? Kako to da vrh Srbije pritiska na Hrvatsku zbog Srba iz Hrvatske? Svak svoje voli jedino Hrvati pametni pa dobrodosli i bivsi cetnici i sad migranti sa bliskog istoka jedino svoje treba odbacivat

VL
Avatar whitewolf
whitewolf
21:39 08.08.2016.

Ne dajte se Hrvati!

VL
Avatar jura37
jura37
21:37 08.08.2016.

Za BiH bi bilo najbolje prijateljska podjela na Bosnu,Hercegovinu i rep. Srpsku, bez rata pa nek svako svog politicara goni. Ovako je samo siromasno bure baruta za strane gospodare ... bljak

VL
MO
mobitel20
22:52 08.08.2016.

Velokosrpska politika je poznata. I ne vode je oni u tzv.RS samostalno. Sve je uskladjeno sa Srbijom i SPC a daje ruke i Pupovac te , svjesno ili nesvjesno, i domace "antife". Malo nasa javnost zna da ogromna vecina Bosnjaka na BiH gleda kao sto su Srbi i Milosevic gledali na Jugoslaviju. Nazalost, zbog Turske, USA to bas diktira....a politika u RH osudjena je , i to nije lose , na potpunu suradnju s USA ! To je zacarani krug iz kojeg svehrvatska politika mora naci odgovor ! Lijepo je mantrati o "europskom putu" ali svatko, bas svatko zna da nema nista od toga bez volje Srbije. Posto ona nece tako skoro, a lako je moguce da nece uopce uci u EU , jasno je da entitet RS nece to dopustiti ni BiH...Uz veliku potporu Rusije...Erdoganova politika prema EU je valjda jasna, a bosnjacka politika to slijedi, a onaj "lijevi" dio je notorna kopija Milosevica, odnosno "bosanski nacionalizam" di su prava naroda nevazna. U takvoj situaciji Covicu, ako nemas rjesenja, mora se javno govoriti , prosvjedovati pa i blokirati. U suprotnom , proces zapocet 2001. ce se nastaviti i Hrvati u BiH ce biti okupirani. Pamet u glavu , ali i mu.da pokazi.

VL
Avatar mason
mason
01:57 09.08.2016.

Po tekstu i po komentarima se vidi koliko su Hrvati neslozni .Znaci muslimani imaju Tursku, Srbi Srbiju a Hrvati nikog. Ocito se Hrvatima u BiH pise ista sudbina kao u Vojvodini.A vidim da bi neki u Hrvatskoj vise volili za susjeda Drazu Mihajlovica nego Hrvata iz Bosne i Herzegovine. Valjda navikli lizati srpske brabonjke .

VL
DU
Deleted user
22:25 08.08.2016.

Zar i ovaj nije bio komunista i prije rata???? Ne znam kako su Hercegovci vecina zakorjele Ustase dopustile da ih prestavlja Komunista????

VL
Avatar reeperbahn
reeperbahn
08:17 09.08.2016.

Imam osjecaj da bi Hrvatska politicka elita najsretnija bila da veci dio od preostalih 500000 Hrvata u BiH (ako ih uopce toliko ima) doseli u Hrvatsku Gubimo stanovnistvo pa bi ga kao kroz povijest ponovo napunili sa narodom iz BiHz BiH Samo bojim se ovaj put nista od tog...jost tih mozda 50-100 000 mladih Hrvata iz Bosne(Hecegovina mozda ne) ce otic na Zapad ili Kanadu,Australiji..mislim da nista od naseljavanja sviježe krvi u Hr.

VL
AM
AMD------------------------
23:32 08.08.2016.

bandic je sposoban,tako se hvali,pa neka ucini nesto za rodnu grudu a zageb neka konacno ostavi zapanim hrvatima ciji i je.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:30 08.08.2016.

Čoviću i vi koji ste u vrhu stranačke politike s hrvatskim predznakom ste krivi što je hrvatskom pučanstvu u B i H loše...Ostaje se na riječima i obećanjima a na terenu vrlo malo učinka..Uvijek je bilo tko je bliže kopanje taj se najede...a raja skoro pa gladna...

VL
GA
garincha
00:51 09.08.2016.

...''Zašto se Dragan Čović nije pojavio na ručku sa Bakirom Izetbegovićem u Konjicu? Gledamo li još jedan uspješan manevar dvojice lidera zajedno sa onim SNSD-a Milorada Dodika o tome kako blokirati sve procese u BiH? - Najbolji odgovor na to to pitanje dao je, kako stvari stoje, sam Dodik u intervjuu za Večernji list. On unaprijed potpisuje sva rješenja koja idu ususret zahtjevima HDZ-a, pa i treću federalnu jedinicu, treću republiku – jer, bez tri republike, pojašnjava Dodik, nema ni BiH. Indikativno je, međutim, da mu je ova tiskovina, koju se prepoznaje kao stranački dnevni bilten, brže-bolje organizirala intervju nakon dogovora Dodik - Izetbegović i nakon “pobune“ Čovića kako je taj dogovor na štetu Hrvata. Čudne poruke Ta dva detalja, hoću reći, sugeriraju zaključak kako je čitava ujdurma unaprijed isplanirana, ovaj put na relaciji Dodik - Čović, i kako je njezin smisao novi udar na BiH kao državu i kao društvo. Naravno, time ne želim abolirati ni onog trećeg, Izetbegovića, jer dogovori ove vrste, mimo institucija, sve da naknadne reakcije lidera HDZ-a i nije bilo, u sebi nose podtekst ignoriranja institucija, a onda i države.'' prof.Slavko Kukic

VL
IS
isuskristkomunist
01:57 09.08.2016.

Covic = Dodik. Bosanski koruptivni boss.

VL
GR
grem1945
09:00 09.08.2016.

podjela na miran način kao čehoslovačka.

VL
SR
studio.reklama
05:27 09.08.2016.

Nisu iz Sarajeva,nego iz Mostara lopovi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:52 09.08.2016.

eu nije rješenje za niti jednu zemlju, nije ni za rh, pa tako sigurno nije ni za bih. bih sama mora riješiti svoje probleme, da bi uopće mogla gledati prema naprijed. što žele 3 konstitutivna naroda u bih? svaki neštošto totalno drugačije od drugog. u rs žele pripojiti se srbiji, što je sasvim normalno, pa i legitmno, posebno nakon uzimanja kosova srbiji, što je samo dalo argumente srbima i snagu da će u konačnici se ujediniti. i to nije nikakav problem, to je rješenje problema. hrvati se žele pripojiti hrvatskoj, i to je sasvim legitimna težnja. samo što su šanse za to dosta male, jedini put je podržati rs da se pripoji srbiji. to će natjerati trećeg člana ove otužne zajednice da se otrijezni, probudi i uozbilji. jer unatoč svim igricama oko tumačenja rezultata popisa stanovništva, ostaje činjenica da je muslimana u bih najviše, al nisu tolko brojni da bi mogli dobiti ono što žele, jednu unitarnu bih, pod njihovom kontrolom. zato je očuvanje rs kao jakog entiteta i nacionalni interes hrvata u bih. bez jake rs nema govora o boljem položaju hrvata. a jaka rs je trn u oku muslimana, koji onda sve svoje komplekse i poraze istresaju na hrvatima. a hrvati, osim što su dirljiva manjina, su i neorganizirani i često izmanipulirani. plus predstavnici amerikanaca u bih (ne eu-a, eu je nebitan faktor), i imate to što imate.

VL
NE
Neonacionalist
06:48 09.08.2016.

Za sve je kriv Tito i komunjare , umjesto da su iza 2.svj.rata podjelili BIH između Hrvatske i Srbije oni su formirali zasebnu republiku i dugoročno omogučili Muslimanima da imaju svoju državu iako im to uopče nije bio cilj jer do 1971. nisu ni priznavali Muslimane kao posebnu naciju i vjerovali su da će se oni prikloniti odnosno izjašnjavati kao Hrvati i Srbi , Muslimani trebaju biti vječno zahvalni Titu , imaju bogami i zašto .

VL
JO
jocorluka
06:45 09.08.2016.

Problem hrvata u bih je neprijateljska politika hrvatskih vlasti prema bih hrvatima,koja je zastupana od svih hr vlada,izrazito poslije 2000 godine,dakako hr ima veliku petu kolonu koja putem medija i utjecajem prakticki vodi politiku HR.Hrvatska bih trbala dati drzavljanstvo svim pravoslavnim iz hercegovine i rs kao i muslimanima koji to zele.Hrvati ce zasigurno opstati u BIH pored svih igara.

VL
Avatar reeperbahn
reeperbahn
08:21 09.08.2016.

Neka nam nasi politicari objasne kako smo mi to"pobijedili"...ako imamo 120 km od Zagreba i uz 90% granice na Savi "zap.Srbiju" a u federaciji ce biti uskoro 80 % bosnjacke populacije cija vlast i dobar dio populacije vise gleda premarema Istanbulu i Ryadu nego na Zapad

VL
R1
R1971D
09:59 09.08.2016.

Čović je hrvatski Pupovac, etnobiznismen, 100 godina na vlasti, Hrvatima u Bih sve gore i sve ih je manje a njemu osobno sve bolje i svega više...

VL
DD
De der
21:49 08.08.2016.

Draganče Čović visokopozicionirani komunjara i udbaš bio je u društvu kpj koja je likvidirala neistomišljenike u jugi. Takve kao on što prije izvesti pred lice pravde da se sazna istina, uzor treba biti suđenje perkoviću i mustaču. Inače hdz je naslijedio kpj po metodi i dijelima protiv Hrvatskog naroda. Draganče sagradio dvorac, ima više nekretnina u RH, živi u luksuzu većem nego predsjednik SAD-a, slatkorječiv je ali djela su porazna. Ovako pred izbore prospe teze o trećem entitetu, ugroženosti od nekoga itd. ali Hrvati su najviše ugroženi od Čovića i njegove klike udbaša.

VL
SK
servus.krajna19@gmail.com
22:11 08.08.2016.

entitet ili rat

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.