Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORE PUNO FEKALIJA

Ivošević iznio alarmantne podatke sa splitske plaže, kupači ogorčeni: 'Svake godine je isto'

Split: Plaža Bene, upozorio je dogradonačelnik Ivošević, sadrži alarmantne razina E. coli
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
19.07.2023.
u 13:43

Prema podacima koje je objavio Bojan Ivošević, u 100 ml uzorka crijevnih enterokoka je pronađeno 10.000 puta više nego što je dopušteno u komunalnim otpadnim vodama koje se smiju puštati u more, dok je Escherichie coli bilo 11.600 puta više

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević upozorio je na alarmantne podatke koji su otkriveni na plaži Bene u Splitu. Naime, prema podacima koje je objavio, u 100 ml uzorka crijevnih enterokoka je pronađeno 10.000 puta više nego što je dopušteno u komunalnim otpadnim vodama koje se smiju puštati u more, dok je Escherichie coli bilo 11.600 puta više. 

''U vodopravnoj dozvoli restorana Va-Bene jasno stoji da ne smije biti crijevnih enterkoka i E. coli na Benama. Usporedbe radi kada dodatno pročišćene komunalne otpadne vode ispuštate u površinske priobalne vode u 100ml smije biti prisutno 200cfu crijevnih enterkoka i 500cfu E. coli'', objavio je na svom Facebook profilu.

Splitsko-dalmatinska županija, tijelo koje nadzire koncesiju, dan nakon njegove objave poslala je i Povjerenstvo na teren. - Nadam se da ih magično preko noći nasuto žalo preko fekalijama natopljenog tla nije omelo u izvidima na terenu - napisao je zamjenik gradonačelnika.

- Zanimljivo će biti vidjeti i postupanje vodnog redarstva ViK-a s obzirom da na čelu Odjela zaštite na radu, zaštite okoliša i vodnog redarstva je ni manje ni više nego žena Ante Sanadera, a na čelu same firme predsjednik gradske organizacije HDZ-a Split. Ili HDZ ili Hrvatska u punom smislu riječi jer su već godinama upravo Bene dokaz da je važniji Ante Sanader i njegova trgovačka koalicija nego zdravlje naših građana i zaštita okoliša - poručio je Ivošević dan nakon.

POVEZANI ČLANCI:

A da se ovaj problem iznova ponavlja i nastavlja, ispričala je i kupačica Jasenka za Slobodnu Dalmaciju. - Suprug i ja se kupamo tamo već godinama i svake godine isto. Na današnji praznik smo odlučili otići ranije i zatekli smo ovaj prizor. More puno fekalija - kazala je. 

>> VIDEO U pomorskoj nesreći kod Murtera poginula jedna osoba

Komentara 4

KA
kanđija
14:48 19.07.2023.

Spličani su tako kupaju doslovno rečeno u fekalijama. Grozno.

FR
FranjoTT
14:24 19.07.2023.

Normalno je to kada svi imaju kanalizacijski ispust u more.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:57 19.07.2023.

Odakle dolaze fekalije ?? Pretpostavljam iz gradske kanalizacije. Tko je za nju odgovoran ? Puljak i Ivošević !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije