Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah u Španjolskoj

VIDEO Morski psi plivali u blizini plaže: Izazvali paniku među kupačima

A shark attack in Hurghada
GRIGORY KATAEV/REUTERS
17.07.2023.
u 14:51

Morski pas modrulj rijetko napada ljude, može narasti do četiri metra i težiti preko 200 kilograma, a uvršten je na popis "gotovo ugroženih".

Broj morskih pasa uz obale španjolskih plaža je porastao, a to podjednako plaši turiste i lokalno stanovništvo. Društvenim mrežama proširile su se snimke na kojima dva morska psa modrulja plivaju plićakom u blizini plaže Portbou u katalonskoj regiji.

Unatoč panici koju su morski psi izazvali, nitko nije ozlijeđen. U tom trenutku neki su kupači uspješno stigli do obale, a drugi su se popeli na platformu u moru. "Plaža Portbou potpuno je sigurna. Modrulji se često uočavaju na plažama u općini jer su autohtoni na tom području", izjavio je gradonačelnik Gael Rodrigues, prenosi Daily Mail.

Ovaj incident samo je jedan u nizu događaja povezanih s morskim psima u blizini katalonske obale. Na tri plaže je zabranjeno kupanje zbog prisutnosti modrulja. Morski pas modrulj rijetko napada ljude, može narasti do četiri metra i težiti preko 200 kilograma, a uvršten je na popis "gotovo ugroženih".

Sve o napadima morskih pasa u Jadranu pročitajte OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Australci u čudu: Misteriozan objekt nasukao se na plažu, stručnjaci nisu sigurni o čemu je riječ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije