Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio Europol

Ivica Todorić osvanuo na listi najtraženijih europskih bjegunaca

Ivica Todorić tjeralica
Foto: Europol
1/8
02.11.2017.
u 19:00

Uz tjeralicu su objavljene dvije njegove fotografije, a Todorić se jučer oglasio na blogu navevši da se ne skriva i da mu je savjest čista

Prva tjeralica na kojoj se i službeno našlo lice Ivice Todorića ona je Europolova. Naime, sve donedavno najmoćniji hrvatski gospodarstvenik, a sada najtraženiji hrvatski bjegunac, osvanuo je jučer na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca. Na tom popisu osim Todorića nalazi se još 58 imena, koje europske policije traže zbog ubojstva, pokušaja ubojstva, silovanja, pedofilije, prijevara...

Foto: Europol

Što se tiče Todorića, za njega se navodi da ga se traži zbog korupcije pa se precizira da je riječ o krivotvorenju službene dokumentacije te trgovanju na temelju takvih podataka. Navodi se i da je tražen zbog prijevare, i to takve koja utječe na financijske interese EU. Tjeralica precizira i da Todorića traže pravosudni organi zbog kaznenog progona te se preciziraju članci Kaznenog zakona RH po kojima se Todorić sumnjiči. Od osobnih podataka navedeno je da ima 66 godina, da je visok oko 180 centimetara, da ima smeđe oči te da uz hrvatski govori i engleski jezik. U sklopu tjeralice objavljene su i dvije njegove fotografije, a na jednoj od njih je gotovo neprepoznatljiv.

Europol je tijelo u kojem europske policije zajedno surađuju u borbi protiv svih vrsta kriminala međusobno razmjenjujući operativne podatke. Poznat je i po osmišljavanju medijski zanimljivih kampanja kada su bjegunci u pitanju. Ljetos su tako u obliku razglednica objavili fotografije i podatke o traženim bjeguncima, u kojima su ih “molili” da se jave policijama svojih zemlja. Hrvatsku je “predstavljao” Marko Nikolić, koji se povezuje s ubojstvom Vjeke Sliška i u bijegu je više od 15 godina.

Tko zna, možda se s vremenom i Todorić pojavi na nekoj takvoj razglednici, no zasad se može “pohvaliti” samo s tim da je i službeno postao jedan od najtraženijih ljudi u Europi. Za njim je raspisana i Interpolova crvena tjeralica te europski uhidbeni nalog. Prvo pokriva 197 zemlja članica Interpola, a drugo 28 zemlja EU (uključujući i Veliku Britaniju iako je u procesu Brexita). A prema nekim informacijama, upravo je Velika Britanija zemlja u kojoj se krije. Nakon spoznaje da je završio na listi najtraženijih bjegunaca jučer se oglasio i Todorić:

- Ne skrivam se. Moja je savjest čista, ali kao čovjek kojem su duboko povrijeđena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje - napisao je Todorić na blogu

Pogledajte video Todorići - Od raja do sloma!

Komentara 37

PI
Pikacu
13:15 02.11.2017.

Kao i vlada hdza i sdpa

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
14:01 02.11.2017.

Koje ponizenje,nebi si ovo dopustio za sve dolare svita.Sad mu sinovi gledaju taticu na potjernici,unuci vicu bako eno dida lopine.zalosno a doci ce u remetinac kad tad.

IB
istina_boli
15:57 02.11.2017.

Tip je na kosovu gdje organizira biznis za preprodaju ljudskih organa. Usao bi on i u biznis sa drogama, ali su sipci ne zainteresirani za njega kao partnera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije