Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Ivica Šola pisao je netočnosti o Hrvoju Zovku

Hrvoje Zovko
Tomislav Miletić/Pixsell
17.07.2015.
u 00:15

Nije mi bitan novac, nego da se potvrdi kako je to što je napisano neistina – kazao nam je Zovko

Novinar HRT-a Hrvoje Zovko dobio je nepravomoćnu sudsku presudu protiv Ivice Šole iz Glasa Slavonije kojeg je tužio za klevetu. Kako je napisao Zovko na svom Facebook profilu:

 - Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu utvrđeno je da je Ivica Šola u Glasu Slavonije u tekstu pod nazivom ‘Udbaška sjena nad otkazom novinarki’ iznio čitav niz netočnih informacija o meni, filmu Generali i HRT-u.”

Šola je u kolumni koja je izašla 22. siječnja 2014. između ostalog napisao da je HRT “već pripremio film Hrvoja Zovka o Gotovini kao zločincu, o Oluji kao zločinu, pa je u studiju najednom nastala tuga i nevjerica nakon pravorijeka suca Merona.”

– Nije mi bitan novac, nego da se potvrdi kako je to što je napisano neistina – kazao nam je Zovko     

>> Zovko o presudi RTL-u: Novinari su izloženi sudskoj agresiji i represiji

Komentara 5

KO
korisnik2
00:32 17.07.2015.

smij se smij, UDB-asino. ukiseliti ce ti se smih, kada tada...

OB
Objektivno...
08:10 17.07.2015.

Pročitao sam Šolin članak u kojem se Hrvoje Zovko spominje samo na jednom mjestu kao da je napravio film o Gotovini kao zločincu. Šola nije izrekao TVRDNJU nego samo svoj VRIJEDNOSNI SUD kakav je to film. Po meni to nije nikakva kleveta. Da je rekao da je Zovko napravio loš film o Gotovini jel bi i to bila kleveta? Da je U hAGU rezultat glasovanja SUDACA bio 2:3 a ne 3:2, jel bi i onda BILA KLEVETA

3D
3d
12:04 17.07.2015.

srboje zovko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije