Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE U GRAD POD MARJANOM

Ivica Puljak: 'Ne osjećam se nesigurno u Splitu, osjećam se neugodno'

Ivica Puljak
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
14.01.2020.
u 15:02

Neugodno mi je što Split ima neugledne bolnice, neugodno mi je što Split ima neugledne sudove - istaknuo je Puljak

Ugledni znanstvenik i političar Ivica Puljak komentirao je nedavne događaje u Splitu, te naveo kako se on osjeća neugodno, a ne nesigurno. 

U statusu naslovljenom 'Ja se u Splitu ne osjećam nesigurno. Osjećam se neugodno. I to sve više i više!' Puljak je istaknuo kako je on dosta plašljiv lik, makar ima 2m i 100 kg. No, on se uvijek mogao kretati sigurno Splitom. Naveo je kako je njemu neugodno što je Split nedovršen grad, što pola grada smrdi na smeće, što nema ambicije.

Status prenosimo u cijelosti. 

"Split je ovih dana opet glavna tema, nažalost ne po dobrom. Split je uistinu “grad slučaj”. Njegovi su problemi veliki i ne treba ih smanjivati niti uljepšavati.

Ovdje ću vam opisati kako se ja osobno osjećam. Htio sam reći da to nije vezano za politiku, ali je u biti vezano. Ja sam, kao i sve osobe, multidimenzionalan, i jedna moja dimenzija je duboko vezana za moju brigu za moju obitelj, moje prijatelje, kolege, susjede, rođake, poznanike i općenito ljude s kojima živim, za brigu za budućnost, naročito mladih, za brigu za društvo u cjelini - to se zove politika i ne treba od toga bježati niti se sramiti.

 

Evo kako se ja osjećam ovih dana:
- Ja se u Splitu ne osjećam nesigurno. U Splitu sam se rodio i proživio većinu svog života i nikad se nisam osjećao nesigurno. Slobodno sam se kretao kad god i gdje god sam htio, bez ikakvog osjećaja straha. Možete reći da je lako meni, muškarcu s 2 m i 100 kg, ali vam moram priznati da sam je dosta plašljiv lik. Ali u Splitu se ne bojim. Nisam nikad, a nisam ni danas. Mislim da je Split siguran grad, sasvim pristojno siguran za jedan grad u kojem živi oko 200 000 ljudi, a gravitira mu oko pola milijuna ljudi. Naravno, može i treba i bolje.

- Ja se u Splitu osjećam neugodno. I to sve više i više.
- Neugodno mi je što je Split nedovršen grad i ne može završiti niti najobičnije nebodere, hotele, šoping centre, plaže, ceste …
- Neugodno mi je što je Split privremeni grad, s “metroom” na kojem nam se ruga cijeli svijet.
- Neugodno mi je što je Split neuredan grad. Osim samog centra, koji je lijep. Kako i treba biti.
- Neugodno mi je što pola Splita smrdi na smeće.
- Neugodno mi je što Split ima šporku vodu nakon svake veće kiše.
- Neugodno mi je što je Split grad bez ambicija i bez ikakvih planova.
- Neugodno mi je što je Split grad s milijun rupa na cesti.
- Neugodno mi je što je Split grad s milijun auta parkiranih kako god i gdje god stignu.
- Neugodno mi je što Split ima neugledne bolnice.
- Neugodno mi je što Split ima neugledne sudove.
- Neugodno mi je što je Split vjerojatno svjetski rekorder po broju škola u tri smjene.
- Neugodno mi je što je Split vjerojatno svjetski rekorder po broju škola u dvije smjene.
- Neugodno mi je što u Splitu sve škole nisu u jednoj smjeni, kako i priliči drugom po veličini gradu jedne europske države.
- Neugodno mi je što je Split “sportski grad” u kojem sve škole nemaju školske dvorane.
- Neugodno mi je što se u Splitu sva djeca ne mogu upisati u vrtiće.
- Neugodno mi je što je Split vjerojatno svjetski rekorder po broju zaposlenih u gradskim službama i poduzećima.
- Neugodno mi je što iz Splita mladi i perspektivni ljudi odlaze, a malo njih se vrati.
- Neugodno mi je što Splitom upravlja, već godinama, Kerum + SDP + HDZ, pa SDP + Kerum, pa HDZ + Kerum. Nije ni prije bilo bolje. A možda neće ni kasnije :.

I što sad. Ne znam. U biti znam, ali će to vjerojatno jednom broju vas biti dosadno, tj. naći ćete 100 problema i zamjerki. Ali evo svejedno. Do sada smo sve probali: kriminalno, lopovsko, rodijačko, klijentelističko, nesposobno, lijeno, cirkusantsko, manje-zlo, veće-zlo, zlo … i ne funkcionira. Ajmo jednom probati Pametno!" - navodi se u statusu. 
 

Ključne riječi

Komentara 1

BB
Bruno_Bear1
15:42 14.01.2020.

Ako ti je neugodno, pa ti iseli, širok je svijet. A tko voli Split zna da nema mjesta gdje se tako lagodno i komotno živi, naravno oni koji hoće raditi i koji vole svoj Split i hrvatski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije