Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROSTRUKO UBOJSTVO

Nije Filip prvi: I prije se u Splitu ubijalo zbog ljubavi prema obitelji i prijetnji

Trostruko ubojstvo u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
14.01.2020.
u 09:50

U svojoj obrani Vukušić je kazao kako je bio prisiljen počiniti zločin jer su ga Matković i Vukšić reketarili te prijetili da će nauditi njegovoj obitelji i silovati mu sestru.

Hrvatsku je zaprepastilo trostruko ubojstvo u Splitu koje je počinio 25-godišnji Filip Zavadlav. Kao mogući motiv navelo se maltretiranje osumnjičenog za trostruko ubojstvo i njegove obitelji zbog navodnog bratova duga. No, ovo nije prvi slučaj višestrukog ubojstva iz osvete u Splitu.

U jednom od tih slučajeva počinitelj je bio ubrojiv, a u drugome duševno bolestan, prenosi Slobodna Dalmacija. 

U veljači 2007. godine na parkiralištu u Vinkovačkoj ulici u Splitu ubijeni su 21-godišnji Lovel Matković i 21-godišnji Marino Vukšić dok je ranjen Ivan Ljubić. Na 22 godine zatvora na Županijskom sudu u Splitu osuđen je tada 22-godišnji Mate Vukušić. 

>>>Tko je Filip Zavadlav

U tom slučaju dokazano je kako je Vukušić bio maltretiran, te je dokazano kako su samo par dana prije Matković i Vukšić na Pujankama prijetili i pljusnuli Vukušića te da mu je Passat bio propucan. U svojoj obrani Vukušić je kazao kako je bio prisiljen počiniti zločin jer su ga Matković i Vukšić reketarili te prijetili kako će nauditi njegovoj obitelji i silovati mu sestru. U automobilu žrtava pronađena su dva pištolja koje su ponijeli na dogovoreni susret s Vukušićem.

Slučaj koji je zaprepastio Split također je potaknut bratskom ljubavi, a riječ je o ubojstvu Roberta Širinića zvanog Šime Japanac i Dalibora Sablića zvanog Sablja. Njih je ubio 27-godišnji Vladimir Čulina Čuki, a razlog je bila ovisnost o heroinu njegova brata. 

Pregled u Vrapču pokazao je da Čulina boluje od šizofrenije i PTSP-a te je sklonjen na liječenje sljedećih 10 godina. Nakon izlaska s liječenja zatukao je sjekirom svojeg 62-godišnjeg oca koji je drijemao na kauču. Nakon ubojstva nazvao je policiju i prijavio se. 

Trostruko ubojstvo u Splitu: Nosio pušku po gradu i tražio iduću žrtvu


 

Komentara 3

SJ
Sve je uzalud
10:32 14.01.2020.

........svi su zakazali osim ......................kalašnjikova.............................

BA
Barbasmora
19:17 14.01.2020.

Tradicija Balkana....

BA
Barbasmora
11:03 14.01.2020.

nek se vidi nek zna mi smo balkanska domovina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije