Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJNOST ILI KREACIJA?

Ivica Puljak citiran u udžbeniku vjeronauka

Ivica Puljak
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
19.09.2019.
u 08:59

Ispod citata su pitanja koja učenika navode na razmišljanje i iznošenje vlastitoga stava.

Ivica Puljak, fiizičar, znanstvenik i dopredsjednik stranke Pametno na svom je Facebook profilu objavio kako je citiran u udžbeniku iz vjeronauka "Dođi i vidi" za prvi razred srednje škole.

Naime, Puljkovo mišljenje o stvaranju svijeta, kojeg objašnjava slučajnošću, suprostavljeno je stavu njegovog kolege fizičara i znanstvenika Vuke Brigljevića, da je svijet stvoren od Boga. Ispod oba citata su pitanja koja učenika navode na razmišljanje i iznošenje vlastitoga stava.

Puljak je objavio preslik stranice udžbenika i napisao kako mu je jako drago što je njegovo mišljenje suprostavljeno mišljenju njegovog kolege i prijatelja Vuke Brigljevića. 

 

- Bilo bi očajno da je umjesto njega npr. Davor Pavuna. To mi se ne bi uopće svidjelo. Kolegu Brigljevića jako poštujem. Pitanja ispod teksta nisu ni loša. Naravno ovisi što slijedi nakon toga, kakva je diskusija na samom satu itd, ali ovo što piše nije loše. Nadam se da se o ovome diskutira i da ima i učenika na obje strane - poručio je Puljak.

Komentara 3

MA
MarkoMaras
09:16 19.09.2019.

Dobar vjeronaučki poziv na raspravu i dobra Puljkova reakcija. Bravo! Ipak ima nade za dijalog u Hrvatskoj.

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
09:55 19.09.2019.

Ha vaznosti. To je stvar za svakoga privatno da razmisli o postojanju ili nepostojanju Boga. Mislim da je pogresno da se djeca navode u taj smjer da trebaju preispitivati svoj stav naspram Bogu. Mozemo tako preispitivati i odnos prema roditeljima, prema prijateljima, solidarnist itd. I na tim pitanjima ce biti sigurno nekih koji ce argumentirati da im roditelji/prijateljstvo/solidarnost nije potrebno nego samo egoizam odnosno komunizam.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
10:30 19.09.2019.

moderne znanstvene teorije pretpostavljaju da je moguć nastanak materije ni iz čega. Postoje i fizikalni eksperimenti u tom smislu. Na kraju krajeva, ako je trebalo 'nešto' da se stvori svemir, kako je stvoreno to 'nešto'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije