Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljaštvo

Ivica Čikeš: Pretukli su me jer sam im rekao da ne mokre po travi

Ivica Čikeš (1)
Nino Strmotić/Pixsell
17.03.2012.
u 10:06

Vraćao se s koncerta Gala Verdi iz splitskog HNK kada ga je napala skupina nepoznatih osoba

Ivica Čikeš, nacionalni operni prvak i vršitelj dužnosti ravnatelja splitske opere, pretučen je u subotu u tri sata na splitskom Žnjanu. Nedaleko od njegova stana napala ga je grupa u kojoj je bilo više nepoznatih osoba.

Čikeš je, krvave glave, otišao do najbliže policijske postaje i prijavio napad. Policajci su ga odvezli do splitskoga Kliničkog bolničkog centra gdje su mu ustanovljene teške ozljede. Ima hematome po glavi, slomljen mu je nos, izbijena dva zuba. Na mjestu na kojem je pretučen policija je pronašla tragove krvi i razbijeno staklo. Nakon liječničke obrade, Čikeš je pušten na kućnu njegu. Policajcima je prvo izjavio kako ga je napalo 5-6 nepoznatih ljudi, međutim, poslije je odbio surađivati s njima u rasvjetljavanju napada.

Razjareni mladići na cesti

Čikeš je napadnut na povratku s koncerta opernih arija Gala Verdi u splitskom HNK, na koji je autobusima došlo 400 zaljubljenika u klasičnu glazbu iz Beča, i u kojem je svojim nastupom oduševio publiku.

– Ne znam što je bilo poslije koncerta, ali znam što je bilo u kazalištu. Čikeš je briljirao, dobio je najveći pljesak, Austrijanci su bili oduševljeni – doznajemo od jednog gledatelja.

No, nakon što je pušten kući, Čikeš je novinarima ispričao što se zapravo dogodilo. Vraćajući se kući pred ulazom u zgradu ugledao je nekoliko mladića kako mokre po travnjaku. Upozorio ih je da to nije u redu raditi ljudima ispod prozora, što ih je, očito, razbjesnilo.

– Nastavio sam prema ulazu, a trojica su dotrčala i stala ispred mene. Možda ih je bilo i više iza mene, ali druge nisam vidio. Uhvatili su me i odvukli desetak metara do ulaza u garažu. Tamo su me počeli tući. Bacili su me na pod i udarali rukama i nogama po glavi. Ne znam koliko je to trajalo, bio sam u šoku, ali kad sam došao k sebi, bio sam obliven krvlju i vidio sam da je i torba nestala – ispričao je Čikeš.

U torbi je imao novčanik s dokumentima, fotoaparat i dva mobitela.

Otkazao nastup na koncertu

Njegovi mobiteli ujutro su prvo su zvonili, a poslije su isključeni. Ivica Čikeš prijatelj je sa Željkom Kerumom čiji politički angažman od početka podupire pa se njegovo premlaćivanje u splitskim ćakulama odmah počelo s tim povezivati, ali, očito, bez ikakve osnove. Inače, koncert Gala Verdi, koji je na programu i u subotu, nije otkazan, ali Čikeš je svoj nastup otkazao.

– Koncert će se održati, samo bez četiri arije koje je pjevao nacionalni prvak Čikeš kojemu želimo što brži oporavak – rekao je Davor Vuković iz HNK Split.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
11:54 17.03.2012.

Sto znaci \"batine sam isprovocirao\" ? Jedino legalno opravdanje za fizicko nasilje bi bilo da je on prvi fizicki napao jednu ili svih pet osoba koje su kasnije sudjelovale u samoobrani.

Avatar madcap
madcap
12:03 17.03.2012.

Očito da zna i tko i zašto, ali ne smije reći.

X2
xychhr-200
11:50 17.03.2012.

. Hm, najprije je slučaj prijavio policiji... a onda odustao od suradnje...?! Da možda te batine nije sam isprovocirao..? Meni baš na to naliči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije