Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ DALEKO IZA

Istraživanje: Da su danas bili predsjednički izbori predsjednica bi osvojila drugi mandat

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
22.04.2019.
u 22:12

Daliju Orešković biralo bi 9,%% birača dok bi za Ivana Vilibora Sinčića bilo tek nešto više od 5% birača

Da je jučer održan prvi krug predsjedničkih izbora kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ponovno bi dobila najviše glasova - više od 35%.

Zoran Milanović bio bi daleko iza s tek 18,3% glasova. U odnosu na prošli mjesec predsjednici je potpora narasla za gotovo 1,5%, a Milanoviću je pala za 1%, javlja HRT.

Daliju Orešković biralo bi 9,%% birača dok bi za Ivana Vilibora Sinčića bilo tek nešto više od 5% birača. Tu je i Mislav Kolakušić koji bi računao na podršku od 4,9%.

Da je održan drugi krug predsjedničkih izbora pobjedu bi opet odnijela Kolinda Grabar-Kitarović. Ona bi osvojila 53,2% glasova dok bi Milanović dobio 40,3%. Neodlučnih bi bilo 6,5%.

HRejting obuhvaća čak 1400 ispitanika pa je statistička pogreška samo +/- 2,62%. Anketa koju objavljuje HRT provedena je od 12. do 18. travnja.

Komentara 28

MA
Markos
23:58 22.04.2019.

A kako stoji nada, svijetlo, mesijanska princeza multiverzuma Dalija? Nesto je usutila u zadnjim danima...

Avatar berija1
berija1
14:52 23.04.2019.

Predsjednica nema konkurencije, opozicija bez dometa. Drugi mandat siguran.

ST
steve
23:25 22.04.2019.

Sto dalje sa svojim komunistickim repovima od Hrvatske drzave i postenog naroda. Stvaramo drzavu koju smo zeljeji bez takovih, kojima odgovara zakukuljenost i zamuljenost, gdje se samo oni mogu snalaziti. Vidjeli smo kakav je Oreskovic karakter kroz Karamarka kao i njoj slicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije