Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretraga jezera bez rezultata

Istražitelji opet gube nadu: Misterij nestanka Madeleine McCann možda opet ostane bez odgovora

Police search Algarve reservoir for the body of Madeleine McCann
Foto: Stringer/REUTERS
1/20
11.07.2023.
u 11:26

Područje umjetnog jezera u pokrajini Arade u Portugalu pretražuje se još od svibnja. Policija je u nadi da će pronaći tragove koji će rasvijetliti nestanak Madeleine McCann detaljno pretražila teren koji se nalazi na oko 50 kilometara od mjesta na kojem je djevojčica nestala 2007. godine.

Detaljna pretraga umjetnog jezera u Portugalu, pokraj brane Arade, trajala je danima. Policija je još u svibnju ogradila područje i postavila šatore, no čini se kako je došlo do novog, neželjenog preokreta u istrazi nestanka Madeleine McCann

Policajci koji su sudjelovali u pretrazi područja upozorili su kako nema nade za nove tragove jer su naišli na novu prepreku u istrazi. Prije početka pretrage istražitelji su bili uvjereni da je glavni osumnjičenik u slučaju, osuđeni seksualni prijestupnik Christian Brueckner, redovito posjećivao poluotok rezervoara i opisivao ga kao "mali komadić raja". 

VEZANI ČLANCI 

No sada na kraju pretrage detektivi su rekli kako nema uvjerljivih dokaza da će se pronaći nekakvi tragovi Madeleine ili bilo što za razjašnjenje misterije njezina nestanka. Tijekom pretrage iskopane su jako duboke rupe, u nadi da će pronaći vlakna odjeće. No unatoč početnoj nadi, njemački javni tužitelj Hans Christian Wolters rekao je: "Molim vas, nemojte očekivati ​​previše'', piše Independant."

Gdje je sada obitelj Madeleine McCann?

Slučaj Madeleine McCann, britanske djevojčice koja je nestala iz portugalskog ljetovališta prije 16 godina, neočekivano je ponovno oživjela u svibnju 2023. kada su istraživači pokrenuli veliku operaciju potrage na području umjetnog jezera u Algarveu. Roditelji djevojčice, Gerry i Kate McCann, i dalje se nadaju, a nedavno su objavili pjesmu u kojoj se prisjećaju svoje izgubljene kćeri na web stranici Find Madeleine, podsjećajući čitatelje da je "još uvijek nestala... još uvijek jako nedostaje".

“Policijska istraga se nastavlja i čekamo napredak. Hvala svima na podršci – stvarno pomaže”, dodali su.

VIDEO Policijska potraga kod umjetnog jezera 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije