Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misterij star 16 godina

Prvi put otkrivena pisma glavnog osumnjičenog za nestanak male Madeleine. 'Jasna je njegova opsjednutost...'

London: Roditelji Madeleine McCann na 6. godišnjicu od nestanka dali izjavu za medije
Foto: PA/PRESS ASSOCIATION
1/4
27.05.2023.
u 14:33

Uredno, olovkom napisano pismo daje fascinantan uvid u um osuđenog silovatelja Bruecknera i jasno pokazuje njegovu opsjednutost pokušajima da putem medija uvjeri vlasti i javnost da nije kriv za umiješanost u Madeleineinu otmicu", piše Daily Mail.

Christian Brueckner, glavni osumnjičenik za nestanak malene Madeleine McCann, provodi izvanrednu kampanju pisanja pisama kako bi pokušao uvjeriti svijet da on nije umiješan u njezin nestanak, prenosi Daily Mail. Podsjetimo, velika je policijska akcija i pretraga terena u Portugalu, u kojoj sudjeluju deseci portugalskih i njemačkih policajaca, pokrenuta ovoga tjedna u nadi kako će se konačno riješiti 16 godina dug misterij oko nestanka djevojčice u ljetovalištu Praia da Luz, gdje je malena bila na odmoru s roditeljima Kate i Gerryjem.

Istražitelji "češljaju" branu Arade u regiji Algarve, oko 50 kilometara od vikendice u kojoj je posljednji put viđena. Brueckner je, navodi Daily Mail, napisao niz pisama u nadi da će dobiti publicitet za svoju kampanju da se oslobodi krivnje. Jedno je pismo poslano samo nekoliko dana prije početka ovotjedne potrage za njom u rezervoaru Barragem do Arade.

VEZANI ČLANCI

"Uredno, olovkom napisano pismo daje fascinantan uvid u um osuđenog silovatelja Bruecknera i jasno pokazuje njegovu opsjednutost pokušajima da putem medija uvjeri vlasti i javnost da nije kriv za umiješanost u Madeleineinu otmicu", piše Daily Mail.

GALERIJA Policija pokušava riješiti misterij star 16 godina

London: Roditelji Madeleine McCann na 6. godišnjicu od nestanka dali izjavu za medije
1/8

Podsjetimo,  Madeleine McCann nestala je 3. svibnja 2007., nedugo prije svog četvrtog rođendana, iz sobe hotelskog kompleksa Praia da Luz u Algarveu gdje je bila na odmoru s obitelji. Njezini roditelji u to su vrijeme večerali s prijateljima u obližnjem restoranu.  Njezin nestanak pokrenuo je veliku međunarodnu kampanju koju predvode njezini roditelji, no zasad je taj slučaj i dalje nepoznanica.

Područje brane Arade, smještene pedesetak kilometara od mjesta nestanka Maddie, već je pretraženo 2008. pa i s roniocima koji su pronašli samo ostatke životinja. Lokalni mediji prenosili su kako je njemački osumnjičenik tamo redovito dolazio te je mjesto opisivao svojim „malim rajem“. 

Osmnjičenik, danas 46-godišnji Christian Brueckner, služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke 2005. u Portugalu. Nekoliko je godina živio u Algarveu, a njemačkoj policiji poznat je kao pedofil.

VIDEO Policija češlja nove tragove

Komentara 2

CH
Chicano
18:11 27.05.2023.

Za ovo su krivi roditelji. Zaboga kako možeš ostaviti tako maleno dijete u apartmanu da bi ti uživao sa prijateljima u večeri. Za mene totalno nenormalno,jadno istodobno i pretužno. Sada se kaju jel? Pff...

Avatar Kajman
Kajman
19:10 27.05.2023.

Ljudi su napravili krajnje nepromišljenu glupost pustivši dijete samo u apartmanu i zbog toga će se kajati cijeli život. No to nije razlog da ih se ocrnjuje. Ne daj Bože nikome da prođe kroz takvo što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije