Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravski Čačić Mađa

Istraga protiv Pucara gotova, čeka se odluka o optužnici

\'29.04.2010.Zagreb, Hrvatska - Autocesta Zagreb - Varazdin, teska prometna nesreca dvaju automobila s jednim poginulim kod mjesta Popovec, u smjeru Zagreba. Photo: Marko Prpic/PIXSELL\'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
30.05.2011.
u 12:27

Prošlo je točno 13 mjeseci od nesreće s dvoje poginulih. Pucar je tada na autocesti službenim audijem udario u stražnji dio mitsubishija u kojem su bili poginuli

Mađarsko je tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Radimira Čačića, šefa HNS-a koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a hrvatsko pravosuđe, međutim, još nije procesuiralo Marina Pucara, člana Podravkine uprave, krivca za sličnu nesreću koja se dogodila prije 13 mjeseci.

Nakon što je službenim Audijem 29. travnja prošle godine na autocesti Varaždin – Zagreb udario u stražnji lijevi dio Mitshubishi Pajera, poginuo je Miroslav Munjas (31), a njegov prijatelj Nikola Lekšić (26) preminuo je u bolnici.

Vraćeno na sud

Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama još je 8. studenog prošle godine izvijestilo kako je u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog Pucara zbog kaznenog djela iz članka 272. Kaznenog zakona Županijskom sudu u Zagrebu dalo prijedlog za provođenje istražnih radnji. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je da su istražne radnje provedene i da je spis 23. svibnja dostavljen na odluku ODO-u u Sesvetama.

Do pet godina

Toni Caratan, državni odvjetnik iz Sesveta, pak, kazao je kako je predmet ponovno vraćen na zagrebački Županijski sud. Nije otkrio zbog čega, no istaknuo je kako očekuje da će spis ubrzo biti ponovno kod njih i da će tada donijeti odluku o podizanju optužnice protiv Pucara ili o odbacivanju njegove kaznene odgovornosti. Bude li optužen, Pucaru prijeti između šest mjeseci i pet godina zatvora. Doznajemo da je policija utvrdila da nije bio pijan ni drogiran te da nije vozio prebrzo, što bi mu u mogućemu sudskom procesu moglo ići u prilog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije