Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO M. A.

Istaknuti navijač Hajduka podvodio djevojčicu (14)

navijač
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.05.2014.
u 07:39

M. A. organizirao je "Bile noći" Hajduka te je tiskao i kalendar s golišavim slikama

Žrtva im je imala samo 14 godina. Odvodili su je, sumnja se, u stan u Vukovaru, gdje je pružala seksualne usluge muškarcima. Podvodili su je “klijentima” i to naplaćivali. Zbivalo se to, vjeruju istražitelji, ove godine.

Sportska i glazbena krema

Tri su osobe zbog toga trenutačno iza rešetaka. Sumnjiči ih se za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina te trgovanje ljudima. Žena i muškarac, koji je osigurao stan strave u Vukovaru, uhićeni su još prije, a prije nekoliko dana pridružio im se i treći “član”. Istraga je strogo tajna jer je riječ o djetetu. No neslužbeno doznajemo da je posljednji uhićeni navodno M. A. iz Osijeka, u dobi od oko 45 godina.

Ime mu je poznato u nogometnim krugovima. Istaknuti je član Društva prijatelja Hajduka. Organizirao je tako i nadaleko poznate fešte “Bile noći Hajduka”, na kojima se mogla vidjeti sportska, ali i glazbena “krema”. Stajao je i iza kalendara za 2013. na kojemu su osvanule golišave fotografije triju djevojaka. Službeni Hajduk ogradio se potom od obnaženih fotografija ljepotica, no govorilo se da je kalendar, tiskan u približno 2000 primjeraka, privukao veliku pažnju ljubitelja ovoga prvoligaša. Bavio se i ugostiteljstvom.

– Muškarcu je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog bojazni od utjecaja tog uhićenika na neispitane svjedoke, ali i straha od ponavljanja kaznenog djela – izvijestio je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, ne navodeći imena i ne iznoseći ikakve detalje. Istraga traje, ali zasad se vjeruje da im je ova djevojčica bila jedina žrtva.

No da seksualno iskorištavanje djece, nažalost, nije rijetkost, potvrđuje i sličan, prošlogodišnji slučaj kojem je “mjesto radnje” također bilo u vukovarskom kraju. Djevojčicu (14) iz Makedonije prodali su za nekoliko tisuća eura u Hrvatsku i prisilili je na brak sa 21-godišnjakom.

Bračne i kućanske dužnosti

Novac u džep stavila je, kako je izvijestila policija u listopadu, 53-godišnja Makedonka, a kupili su je muškarci u dobi od 45 i 44 godine, obojica državljani Hrvatske. Preko granice su je prevezli s valjanom putovnicom i predali mladiću. Ispunjavala je, kako se navodilo, i sve bračne dužnosti, a zadužena je bila i za kućanske poslove.

Dokumente su joj oduzeli i navodno je držali zatvorenu u kući. Završila je svojedobno i u bolnici, gdje se žalila na jake bolove. Kako nije imala zdravstvenu iskaznicu, nabavili su joj – tuđu!

Kada im je policija pokucala na vrata, brigu o djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Policija je aktere ove gotovo filmske priče “gonila” zbog trgovanja ljudima, zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te omogućavanja izvanbračnog života s djetetom.

Komentara 19

EL
elv
08:18 08.05.2014.

hahaha istaknuti clan!! Po cemu istaknuti? Koliko moze popiti i koliki debil moze biti? Istaknuti clan jer organizira pijanke i orgije? Po cemu je on zaduzio Hrvatsku? koje smece....i zasto se tom kretenu i bijedniku ne obajvi iime??? Majka mu je sigurna ponosna kojeg je debila odgojila....

Avatar maraaa
maraaa
08:29 08.05.2014.

je li ovaj maloljetan,pa oči prekrili i ime sakrili?

DJ
djordje
09:11 08.05.2014.

još jedan primjer mita korupcije bahatosti nedodirljivosti......,da ga vidi psiholog za minutu bi mu odredio mjesto gdje ga treba držati..... (odijelo ne čini čovjeka)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije