Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže istražni zatvor

Ispitan vozač koji je u alkoholiziranom stanju usmrtio pješaka u Dugoj Resi

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
26.10.2019.
u 18:44

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

U karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu ispitan je 44-godišnji muškarac koji je prije pet dana u  Dugoj Resi na cesti usmrtio 33-godišnjeg biciklista, koji je u tom trenutku gurao svoj bicikl preko ceste. 

Kako je izvijestilo ŽDO, po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 4. KZ/11. (23. 10. 2019.)

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak u večernjim satima 21. listopada 2019. pod utjecajem alkohola upravljao svojim osobnim automobilom kroz naseljeno mjesto kolnikom Državne ceste broj 3 u Dugoj Resi, i tom prilikom prednjim dijelom vozila naletio na 33-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik s desne na lijevu stranu gurajući bicikl sa svoje desne strane. Pješak je od siline udarca odbačen na lijevu stranu kolnika te je preminuo na mjestu nesreće uslijed zadobivenih višestrukih tjelesnih ozljeda, stoji u izvješću Tužiteljstva.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi KAportal. 
 

Komentara 1

MX
Mister X
19:16 26.10.2019.

Bio je mrak nije ga vidio bio je ne osvijetljeni i nije bio na pješačkom prijelazu . I nije vodio računa da ne nailaze automobili , koliko je sam imao alkohola ne stoji u jeftinoj šturoj obavjesti za građane ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije