Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odveli ih u svoju bazu

ISIL-ovci srušili samostan i oteli 230 kršćana

samostan
Foto: Youtube Screenshot
21.08.2015.
u 17:38

Teroristi ISIL-a do sada su u Siriji pogubili nekoliko stotina kršćana koji nisu htjeli prijeći na islam ili platiti danak.

Teroristi ISIL-a bagerima su srušili drevni katolički samostan u pokrajini Homs te na njegovim ostacima istaknuli svoju zastavu.

Skupina Islamska država jučer je upotrijebila bagere kako bi uništila samostan Mar Elian u Al-Qaryatainu u provinciji Homs – rekao je za AFP Rami Abdel Rahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava.

Zarobili su 230 kršćana koji su živjeli u gradiću Qariyatainu te ih odveli u svoje uporište RakuMeđu otetima je 45 žena i 19 djece.

Teroristi ISIL-a do sada su u Siriji pogubili nekoliko stotina kršćana koji nisu htjeli prijeći na islam ili platiti danak. 

>> Među izbjeglicama su i ISIL-ovci? 

>> Oko 210 građana BiH ratovalo na strani ISIL-a, kući ih se vratio 51!

Komentara 83

TA
tarzan
17:53 21.08.2015.

Da da oni tamane kršćane dole i ruše svetinje naše a mi njih ovde raširenih ruku primamo i gradimo im džamije gdje god oni zažele. Europo moja dokle ovako, probudi se, krajnje je vrijeme

DR
dravskimornar
18:24 21.08.2015.

Zanimljivo je kako sad reagiraju svi oni koji su pljuvali Assada,i koji su pozdravljali naoružavanje pobunjenika,i tražili da Assad završi kao Gadafi. Ali ostaje činjenica.Za vrijeme njegove diktature nijedna kršćanska građevina nije srušena,u Siriji je živjelo 10 % kršćana saa svim pravima,čak sam imao priliku moliti krunicu u glavnoj džamiji u Damasku,ispred ostataka sv.Ivana Krstitelja,i nijednom mi nitko nije prijetio,ili nešto dobacivao,jedino što sam se morao izuti ispred džamije.Sve to za vrijeme vladavine "diktatora".Hvala Bogu sada je stigla demokracija i u Siriju,pa mogu demokratskim putem da ruše sve što im se ne sviđa.

EN
enigma898
17:55 21.08.2015.

Sutra će taj bagerista preselit u Dortmund, a katarski šeik će donirati milijun $ za izgradnju džamije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije