Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETICIJOM PROTIV KONZULA Hrvati u Kaliforniji protiv hrvatskog diplomata

Iseljenici tražili smjenu Barbira

19.12.2006.
u 19:22

U Kaliforniji je potkraj srpnja ove godine 85 hrvatskih iseljenika potpisalo peticiju u kojoj traže smjenu Ante Barbira, generalnog konzula RH u Los Angelesu. Zahtjev su poslali veleposlaniku u Washingtonu Nevenu Jurici, Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu te uredu premijera Sanadera. Predsjednik ogranka HDZ-a u LA-u Marko Peharda, koji obnaša i dužnost blagajnika te stranke u Americi, dostavio nam je listu s potpisima iseljenika tvrdeći da nitko od odgovornih nije službeno iz Zagreba odgovorio.

U pismu upućenom odgovornima u Hrvatskoj organizatori iz Hrvatskog međudruštvenog odbora Kalifornije navode zašto su nezadovoljni imenovanjem Ante Barbira za generalnog konzula, nakon što je s te funkcije povučena dotadašnja konzulica Sanja Juraga-Bujas.

"Ante Barbir prije dolaska u ovu sredinu bio je na službi u Trstu i Ottawi u Kanadi. Nakon godine dana boravka u Kanadi, Barbir je dobio, pod misterioznim okolnostima, nemještenje u LA-u. Hrvati Ottawe nisu prihvatili Barbira zato što je prije stvaranja hrvatske države bio konzul bivše Jugoslavije u Sydneyu u Australiji...

Hrvate u svim zemljama Zapada maltretirale je, prijavljivala, ubijala teroristička organizacija Udba. Nitko u Jugoslaviji nije mogao dobiti mjesto konzula ako nije bio podoban i surađivao s Udbom. Najoštrije osuđujemo postavljanje Barbira za generalnog konzula u Los Angelesu i tražimo da ga u najkraćem roku smijenite", stoji među ostalim u pismu iseljenika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije