Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESKALACIJA SUKOBA

Iran raketirao Pakistan, najavljena odmazda: 'Posljedice će biti ozbiljne, ubili ste djecu'

Iran napao Pakistan
Screenshot/Twitter
Autori: Hina, hina
17.01.2024.
u 08:48

Raketni napad Irana na Pakistan gotovo je bez presedana. Napad u utorak pogodio je selo u prostranoj jugozapadnoj pokrajini Balučistan.

Pakistan je priopćio da je dvoje djece poginulo, a troje je ozlijeđeno prilikom napada susjednog Irana u utorak, prenosi u srijedu BBC.

Iran je rekao da je gađao dvije baze povezane s militantnom grupom Džaiš al-Adl, prema novinskoj agenciji povezanoj s vojskom te zemlje. Ali Pakistan je to odbacio, nazvavši to "ilegalnim činom" koji bi mogao dovesti do "ozbiljnih posljedica".  Pakistan je naglasio da se radi o "očitom kršenju pakistanskog suvereniteta" i da će "odgovornost za posljedice pripasti izravno Iranu".

Pakistan je treća zemlja, nakon Iraka i Sirije, koja se posljednjih nekoliko dana našla na udaru iranskog napada. Raketni napad Irana na Pakistan gotovo je bez presedana. Napad u utorak pogodio je selo u prostranoj jugozapadnoj pokrajini Balučistan.

U priopćenju pakistansko ministarstvo vanjskih poslova oštro je osudilo "ničim izazvanu iransku povredu njegova zračnog prostora". Incident je nazvao "potpuno neprihvatljivim", dodajući da je "zabrinjavajuće što se ovaj nezakonit čin dogodio usprkos postojanju nekoliko kanala komunikacije između Pakistana i Irana".

VEZANI ČLANCI:

VIDEO SAD i Britanija napali lokacije koje koriste Huti

Komentara 9

HO
homofobic
09:46 17.01.2024.

Gotovo je nemoguce praviti se slijep pa ne vidjeti da Iran nastoji izazvati opci regionalni rat ali tako da se dobije dojam da su za to krivi Amerikanci ili Izrael a da su oni, Iranci, nevina djecica!

PR
predragbabic1
10:41 17.01.2024.

odmazda je hrvatska riječ, vidi školski riječnik hrvatskog jezika

FU
Fusnota
14:37 17.01.2024.

Iran je rješen , idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije