Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN ZLOČIN

Pakistanci ubili svoju kćer (18) jer se nije htjela udati za rođaka. Sada im stigla presuda

Suđenje u Italiji
ROBERTO BRANCOLINI/IPA/PIXSELL
20.12.2023.
u 09:14

U utorak su roditelji Shabbar Abbas i Nazia Shaheen osuđeni na doživotni zatvor, dok je njezin ujak, Danish Hasnain, dobio kaznu zatvora od 14 godina. Dvojica rođaka proglašena su nevinima i naređeno im je puštanje iz zatvora.

Roditelji i ujak 18-godišnje Pakistanke osuđeni su za njezino ubojstvo u Italiji nakon što je odbila obiteljske zahtjeve da se uda za rođaka u njihovoj domovini. Tijelo Saman Abbas iskopano je na sjeveru Italije u studenom 2022. godine, na jednoj napuštenoj farmi blizu polja gdje je radio njezin otac. Obdukcija je pokazala da je Saman imala slomljenu vratnu kost, što je vjerojatno prouzročeno gušenjem

Tijelo je pronađeno godinu i pol nakon što je posljednji put viđena na snimci nadzorne kamere kako hoda u blizini polja s roditeljima. Talijanski tužitelji tvrdili su da ju je obitelj ubila 1. svibnja 2021., budući da su nekoliko dana kasnije njezini roditelji letjeli iz Milana u Pakistan, piše The Guardian

U utorak su roditelji Shabbar Abbas i Nazia Shaheen osuđeni na doživotni zatvor, dok je njezin ujak Danish Hasnain dobio kaznu zatvora od 14 godina. Dvojica rođaka proglašena su nevinima i naređeno im je puštanje iz zatvora. Shabbar Abbas, koji je izručen iz Pakistana u kolovozu, izjavio je, plačući na sudu u Italiji prije donošenja odluke, da je nevin. Njegova supruga suđenju se nije odazvala, a vjeruje se da se trenutačno nalazi u Pakistanu.

VEZANI ČLANCI:

Nesretna djevojka emigrirala je kao tinejdžerica iz Pakistana u gradić Novellaru u sjevernoj talijanskoj regiji Emilia-Romagna. U Italiji je prestala nositi maramu i počela se viđati s mladićem po svom izboru. U jednoj objavi na društvenim mrežama ona i njezin dečko Pakistanac prikazani su kako se ljube na ulici u Bologni.

Prema talijanskim istražiteljima, taj poljubac razljutio je Abbasove roditelje koji su željeli da se uda za rođaka u Pakistanu. Abbas je navodno rekla svom dečku da se boji za svoj život zbog odbijanja da se uda za starijeg muškarca u svojoj domovini.

VIDEO Srpska oporba ne prihvaća rezultate izbora: 'Građane se drži u medijskom mraku'

Komentara 10

MK
MKinkognito60
09:19 20.12.2023.

Iako nije jasno Palestinci ili Pakistanci imaju vrlo slična društvena pravila. Zanima me kako uvoz takvih pravila u naše društvo mogu opravdati oni koji žele bezpogovorno podržavati useljavanje takvih migranata i njihove kulture.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:07 20.12.2023.

multi kulti,kaj veli maja sever na ovaj slučaj?

CU
Cuturas
09:19 20.12.2023.

Kultura islama/judaizma pa ju ti nemoj poštivat bio s kožicom ili bez nje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije