Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krah džihadista

Iračke snage ušle u Tal Afar, zadnje uporište ISIL-a u Iraku

Foto: Reuters
26.08.2017.
u 22:14

Konačnim slamanjem otpora terorista ISIL-a u Tal Afaru samoproglašeni islamistički kalifat u toj državi zapravo je prestao postojati

Tjedan dana nakon pokretanja konačnih akcija za oslobađanje Tal Afara, posljednjeg velikog uporišta terorista ISIL-a u Iraku, iračka vojska potpomognuta šijitskim postrojbama (PMF) ušla je u središte tog grada na sjeveru zemlje čime je zapravo slomljen otpor terorista.

Zapovjedništvo iračke vojske objavilo je kako su njihove postrojbe preuzele nadzor nad središtem Tal Afara gdje se nalazi stara otomanska utvrda.

“Protuterorističke postrojbe oslobodile su četvrt oko utvrde i Basatin u Tal Afaru. Izvjesile su iračku zastavu na utvrdu”, piše u priopćenju general Abdelamir Jaralah, šef vojnih operacija bitke za Tal Afar. Nakon tog prodora savezna policija i protuterorističke postrojbe objavile su da su privele kraju misiju koja im je povjerena. Snage koje su djelovale sa zapadne i južne fronte završile su misiju u operaciji za Tal Afar, dodao je general Jaralah.

Naglasio je da se nastavljaju borbe za preuzimanje Al-Ajadieha, lokaliteta sjeverno od Tal Afara, i njegove okolice kao i posljednjih džepova džihadističkog otpora u gradu. Akcija konačnog oslobađanja ovog grada počela je koordinirano s akcijom libanonske vojske s jedne strane i Hezbollaha s druge strane libanonsko-sirijske granice, samo dan nakon terorističkih napada u Kataloniji, a s ciljem uništenja ISIL-ovih postrojbi koje su na tom području kontrolirale tristotinjak četvornih kilometara između Libanona i Sirije, od čega je oko 140 četvornih kilometara u Libanonu.

Ta je akcija također vrlo brzo uspješno okončana i sada je na terenu islamističkim teroristima jedino uporište ostao grad Raqqa u Siriji koji ISIL naziva svojim glavnim gradom i na koji je početak konačne ofenzive samo pitanje dana.     

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
23:41 26.08.2017.

Ma mene jedino muči kak Ruje sa svojim silnim oružjem i nepobjedivom voskom nisu oslobodili Siriju još prošlog leta ??? Vidi ovo, Ameri kakti zgubljeni u prostoru i vremenu, a Irak očišćen ?!

NE
Nepokolebljiv
06:34 27.08.2017.

Problem je da vecina "obrazovanih" nije na prste izbrojila da kalifat nije orjentiran na vladanje teritorijem unutar samo jedne drzave nego ciljano tezi za vlascu nad teritorijem posljednjeg vladajuceg kalifata osmanskog carstva (koje je bilo zapravo kalifat i tako susu se sami i nazivali) nego na sav muslimanski svijet! Boko Haram je promjenio ime u "Teritorij kalifata u Africi!

IL
ilijan
06:41 27.08.2017.

Sada će ih doći još više u Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije