Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRBIN O POVJERENSTVU ZA POSLIJERATNU OBNOVU

'Inzistiramo na osnivanju povjerenstva, pa protiv Mažara se pokreće kazneni postupak'

Zagreb: Nastavljena je 6. sjednica Hrvatskog sabora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
04.02.2021.
u 16:44

Zastupnika HDZ-a Puljašića mijenja zastupnik Mažar kojem se opet na teret stavljaju kaznena djela počinjena u obnašanju službene dužnosti, kaže

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u četvrtak da oporba inzistira na osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za poslijeratnu obnovu, istaknuvši da je to nužno jer se zbog poslova na obnovi istražuje i novopečeni HDZ-ov zastupnik Nikola Mažar.

"Prije dva tjedna oporba je predložila osnivanje istražnog povjerenstva koje se trebalo baviti kriminalom u poslijeratnoj obnovi. Današnji napisi u medijima pokazuju koliko je osnivanje povjerenstva nasušno potrebno jer policija protiv novopečenog saborskog zastupnika HDZ-a Nikole Mažara navodno pokreće kazneni postupak zato što su se namještali dokumentacija i potvrde kako bi određeni odabrani poduzetnici mogli dobiti posao", rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Ironično je da saborskog zastupnika HDZ-a Darka Puljašića mijenja zastupnik Mažar kojem se opet na teret stavljaju kaznena djela počinjena u obnašanju službene dužnosti, poručio je Grbin.

Upravo zbog toga, naglasio je čelnik SDP-a, inzistiramo na osnivanju istražnog povjerenstva kako bi se spriječilo da u obnovi, koja će biti teška desetke milijardi kuna, slični ljudi na sličan način osiguraju poslove nekom svom podobnom.

Mažar je u Sabor došao nakon što ga je napustio Darko Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege, zbog afere oko namještanja poslova na energetskoj obnovi zgrada u Požegi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije