Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
timelapse video

Intenzivan 'zagorski' prodor: Pogledajte nevrijeme u 20 sekundi

prodor mlinovi
screenshot
14.08.2013.
u 09:03

Prolazno grmljavinsko nevrijeme s kišom sinoć je pogodilo Zagreb, što je donijelo dugoočekivano osvježenje

Sredina kolovoza klimatološki najavljuje početak laganog pada srednjih dnevnih temperatura, što je dokazalo i kratkotrajno jučerašnje zahlađenje, piše Crometeo.

Prolazno grmljavinsko nevrijeme s kišom sinoć oko 19.30 sati pogodilo je Zagreb, a palo je više oborina nego za najavljene “kataklizme” proteklog vikenda. Tako je u kratko vrijeme na postaji Zagreb Mlinovi pala čak 31 litra oborine po četvornome metru. U isto vrijeme temperatura zraka pala je za čitavih 13 °C, i to sa 32 °C u 18 sati na samo 19 °C u 19.30. Ekipa Crometea složila je kratki timelapse video nevremena koje je sinoć prošlo preko glavnog grada.

Tako se Hrvatska jutros probudila s nižim temperaturama zahvaljujući kratkotrajnom sinoćnjem osvježenju te se tijekom današnjeg dana očekuju maksimalne temperature na kopnu od 23 do 28 °C, dok će na sjevernom Jadranu biti od 26 do 30 °C, a u Dalmaciji od 29 do 33 °C.

Umjereno do pretežno oblačno i svježije vrijeme, uz mogućnost da ponegdje padne malo kiše, osobito u sjeverozapadnim krajevima i Gorskom kotaru, očekuje se na kopnu, a na obali će biti pretežno sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku.

Na sjevernom Jadranu postoji mogućnost za slab pljusak s grmljavinom, osobito na zapadnoj obali Istre. Sjevernije od Šibenika puhat će slaba do umjerena bura, koja će podno Velebita biti jaka. Južnije će danju puhati maestral. Navečer posvuda slaba do umjerena bura koja će podno Velebita biti jaka.  

>>U subotu na kopnu osjetno svježije, mjestimice će padati kiša

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije