Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘ISPUNJAVAMO CILJEVE’

Indija: Bit ćemo lider u klimatskim politikama

The Wider Image: Tigers attack as Indians are forced into forests by climate change
Foto: ANUSHREE FADNAVIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.01.2021.
u 20:04

Žele osigurati da 40 posto električne energije dolazi iz izvora koji nisu fosilna goriva do 2030.

Ministar vanjskih poslova Indije Harsh V. Shringla u tekstu za Thomson Reuters Foundation najavio je kako će ta zemlja postati lider u klimatskim politikama i prijelazu na obnovljive izvore energije.

Kako je istaknuo, pet godina nakon Pariškog sporazuma Indija je među rijetkim zemljama u razvoju koje ne samo da ispunjavaju svoje „zelene“ ciljeve, već teže ambicioznijim klimatskim ciljevima. Žele osigurati da 40 posto električne energije dolazi iz izvora koji nisu fosilna goriva do 2030. Tako Nacionalni program za korištenje LED svjetiljki smanjuje emisiju CO2 za 38,5 milijuna tona svake godine. “Sadi se više drveća, a degradirano zemljište obrađuje se kako bi se stvorio ‘umivaonik’ ugljika koji može apsorbirati 2,5 – 3 milijarde tona CO2”, napisao je Shringla.

Indija gradi infrastrukturu nove generacije poput sustava masovnog tranzita, zelenih autocesta i plovnih putova, a stvara se i ekosustav e-mobilnosti s ciljem da više od 30 posto svih vozila na indijskim cestama bude električno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije